RCS & RDS SA si Telemobil SA (care ofera si serviciile Zapp Mobile) sunt castigatorii concursului pentru ultimele doua licente din generatia a treia de telefonie mobila (3G), organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia I
RCS & RDS SA si Telemobil SA (care ofera si serviciile Zapp Mobile) sunt castigatorii concursului pentru ultimele doua licente din generatia a treia de telefonie mobila (3G), organizata de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI), a anuntat ieri presedintele institutiei, Catalin Marinescu.
Cele doua companii au avut punctajele cele mai mari in urma evaluarii efectuate dupa criteriile stabilite in caietul de sarcini. RCS & RDS SA a cumulat 90,41 puncte, iar Telemobil SA a acumulat 72,71 puncte. Pe locurile urmatoare s-au clasat Cosmote Mobile Telecomunications SA, cu 59,74 puncte, respectiv Societatea Nationala de Radiocomunicatii Radiocom SA, cu 49,58 puncte. Conform caietului de sarcini, criteriul cel mai important de evaluare l-a reprezentat acoperirea geografica si a populatiei (55 puncte), urmata de fezabilitatea tehnica (25 puncte) si capacitatea financiara (10 puncte). Specializarea si experienta si fezabilitatea comerciala au reprezentat fiecare cate cinci puncte. "Castigatorii vor intra in posesia licentei abia dupa achitarea primei transe in valoare de 10,5 milioane de dolari, in termen de 120 de zile, incepand de astazi (n.r.-ieri)", a spus Catalin Marinescu, presedintele IGCTI, adaugand ca urmatoarele transe anuale, in valoare de 4,9 milioane de dolari fiecare, vor fi achitate pana la data de 30 ianuarie a fiecarui an, incepand cu anul urmator emiterii licentei. Pretul pentru o licenta 3G este de 35 milioane de dolari. "In cazul in care, din diferite motive, una dintre licente nu va putea fi atribuita castigatorului, aceasta va fi atribuita urmatorului clasat", a mai spus Marinescu. Primii detinatori de licente 3G din Romania sunt companiile Vodafone Romania si Orange Romania. In luna septembrie, Vodafone a anuntat ca are peste 230.000 de utilizatori de servicii 3G, in timp ce Orange estimeaza ca pana la sfarsitul anului va avea in jur de 250.000 de clienti EDGE si 3G. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.