Altex va retrage de pe piata creditul "cu buletinul", la 22 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a noilor norme ale Bancii Nationale Romane (BNR) privind creditarea, a anuntat, ieri, retailerul de electrice, electrocasnice si produse IT&C, tra
Altex va retrage de pe piata creditul "cu buletinul", la 22 octombrie, odata cu intrarea in vigoare a noilor norme ale Bancii Nationale Romane (BNR) privind creditarea, a anuntat, ieri, retailerul de electrice, electrocasnice si produse IT&C, transmite Mediafax. Grupul va introduce noi produse de creditare in magazinele Altex si Media Galaxy, unde in prezent este disponibil creditul "cu buletinul", se arata intr-un comunicat al companiei. Serviciul care va fi retras la 22 octombrie a fost lansat in 2004, fiind utilizat de peste 550.000 de clienti, potrivit Altex. Pentru a contracta un imprumut, cumparatorii trebuie sa realizeze venituri de cel putin 2,25 milioane de lei si sa aiba o varsta cuprinsa intre 20 si 65 de ani. BNR a stabilit, recent, conditii mai restrictive pentru creditarea populatiei, prin modificarea si completarea Norma 10/2005 privind limitarea riscului de credit la creditele destinate persoanelor fizice. Principala modificare vizeaza includerea in angajamentele totale de plata lunare ale persoanelor fizice, pe langa principal si dobanda, si a altor costuri care decurg din contractele de credite, reprezentand toate cheltuielile pe care solicitantul trebuie sa le suporte pentru acordarea si derularea fiecarui imprumut. In cazul creditelor de consum, angajamentele de plata lunare nu vor depasi 30% din veniturile nete ale solicitantului sau ale familiei acestuia, conform noilor norme BNR. Piata retailului de produse electrice, electrocasnice si IT&C s-a situat anul trecut la 800-850 de milioane de euro si ar putea sa scada in 2006 sub 800 de milioane de euro. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.