Principalul actionar al lui FC Rapid, George Copos, a declarat ca il asteapta la meciurile echipei sale pe Dinu Gheorghe, fostul presedinte executiv al gruparii giulestene, desi acesta din urma a anuntat, in momentul demisiei, ca nu va fi "nici macar
Principalul actionar al lui FC Rapid, George Copos, a declarat ca il asteapta la meciurile echipei sale pe Dinu Gheorghe, fostul presedinte executiv al gruparii giulestene, desi acesta din urma a anuntat, in momentul demisiei, ca nu va fi "nici macar suporter al Rapidului". "Dinu Gheorghe a spus la suparare ceea ce a spus, el a fost, este si va ramane un suporter si un prieten al Rapidului. El a pus mult suflet in ceea ce a facut si trebuie sa-l respectam. Voi ramane in continuare prieten cu Dinu Gheorghe si sunt sigur ca va veni din nou la stadion", a spus Copos. Acesta a mai spus, dupa victoria giulestenilor in fata Gloriei Bistrita (scor 4-0, joi seara, in etapa a 11-a din Liga I), ca meciul a fost "un examen deosebit" inaintea partidei cu Paris Saint-Germain, programata joi, in Grupa G a Cupei UEFA. "A fost un examen deosebit inaintea meciului cu PSG. Cei de la PSG vor sa revina in primavara europeana, pentru ca au avut cativa ani la rand pierderi financiare de cateva zeci de milioane de euro", a spus Copos. Oficialul giulestean a mentionat ca la meciul cu PSG nu se va mai stinge instalatia de nocturna, asa cum s-a intamplat la partida cu echipa franceza din sezonul 2001/2002 al Cupei UEFA. "Nu se va mai intampla asta, pentru ca dupa experienta trista de la acea partida s-a modernizat sistemul de iluminat. Acum poate sa se intrerupa curentul in jumatate de Bucuresti si in Giulesti nu mai cade lumina. Oricum, de la acel incident noi avem generatoare la fiecare meci", a spus Copos (intalnirea dintre Rapid si PSG, din mansa secunda a primului tur al Cupei UEFA, editie 2001/2002, a fost intrerupta la scorul de 1-0 pentru gruparea pariziana, in minutul 115, din cauza unei pene de curent care a oprit instalatia de nocturna. PSG a castigat la masa verde intalnirea, cu 3-0, dupa ce in tur fusese 0-0). Referitor la meciul cu Gloria, Copos a declarat ca i-au placut Sapunaru si Moldovan si ca nu a fost in cea mai buna forma. "Cred ca este foarte important ca aceste discutii cu jucatorii (n.r. - Copos a negociat prelungirea contractului cu Maftei) sa le porti in vacanta, pentru ca ei sunt inca tineri, eu l-am bulversat, l-am alergat zilele acestea pentru prelungirea contractului si asta s-a vazut", a explicat oficialul giulestean.
Sapunaru va fi titular cu PSG
La randul sau, Razvan Lucescu a declarat dupa meciul cu Gloria (disputat cu portile inchise), ca scorul de 4-0 nu mai are nevoie de comentarii. "Scorul spune totul, dar proportiile acestui rezultat au fost cauzate si de faptul ca cei de la Bistrita au ramas in zece oameni (n.r. - Sepsi a fost eliminat in minutul 15, faza la care s-a dictat si penalty pentru Rapid)", a spus R. Lucescu. Antrenorul a mentionat, de asemenea, ca Sapunaru va fi titular si in partida cu PSG, deoarece M. Constantin, care nu a jucat nici cu Gloria, este accidentat. De partea cealalta, Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei, a declarat ca infrangerea din meciul cu Rapid este una rusinoasa, apreciind ca ar fi fost corect ca si de la Rapid sa fie eliminat un jucator. "Un rezultat rusinos pentru noi, pentru ca, pana acum, am avut a treia sau a patra aparare din campionat, iar patru goluri intr-un meci inseamna foarte mult. Consider ca s-a dat prea usor penalty si eliminare la Sepsi, de asemenea cred ca si Maftei ar fi trebuit eliminat. Poate ca astfel s-ar fi echilibrat meciul. Aceste episoade care ne-au dezavantajat au umbrit putin victoria Rapidului", a spus Sabau. Presedintele Gloriei, Jean Padureanu, a precizat ca meciul a fost dezechilibrat, "pentru ca Rapid are valoarea pe care o are, iar Gloria a jucat in zece oameni mult timp". "Nu este important daca meritam sau nu sa jucam in zece oameni. Poate ar fi trebuit si o eliminare la Rapid, si se echilibrau fortele, asa era normal. Poate ca meciul nu avea alta soarta, dar nu cred ca se termina 4-0", a spus Padureanu. (MIG)
Refuzat de Valvis
Copos a recunoscut ieri ca in luna august i-a propus lui Jean Valvis sa ramana actionar la noua societate, insa a fost refuzat de acesta. "Intentia noastra a fost de a ramane impreuna toti cei care am facut parte din AFC Rapid, inclusiv Valvis. Eu i-am facut o propunere care viza o anumita suma de bani, insa el nu a acceptat-o. Era corect din partea mea sa fac tot posibilul sa conving cat mai multi oameni cu bani sa investeasca in noua societate, SC FC Rapid SA. Nu am incercat sa bag mana in buzunarul nimanui", a spus Copos pentru "NewsIn". In ceea ce priveste structura noului actionariat, care arata ca detine 99,97% din actiunile SC FC Rapid SA, Copos a precizat: "Nu infirm aceasta varianta, dar mai mult nu va pot spune. Avem o intelegere de confidentialitate, intre prieteni, pe care am promis ca o vom respecta. Pot spune doar ca saptamana viitoare vom avea o intalnire a actionarilor, iar hotararile pe care le vom lua vor fi facute publice". Altfel, Copos i-a anuntat pe suporterii giulesteni ca s-au ocupat posturile vacante de la Rapid, ca raspuns fata de solicitarea fanilor in privinta aducerii lui Marian Iancu in functia de presedinte executiv al clubului. "Din pacate, legislatia actuala din fotbal nu permite ca un actionar al unui club din Liga I sa detina actiuni si la un alt club din aceeasi liga", a spus Copos. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.