"Sfidand gravitatia", tema mesei rotunde de ieri de la UNAgaleria a deschis cea de a doua editie a Bienalei Tinerilor Artisti (13 octombrie-12 noiembrie), primul eveniment periodic de amploare care isi propune sa creeze o platforma de analiza si dial
"Sfidand gravitatia", tema mesei rotunde de ieri de la UNAgaleria a deschis cea de a doua editie a Bienalei Tinerilor Artisti (13 octombrie-12 noiembrie), primul eveniment periodic de amploare care isi propune sa creeze o platforma de analiza si dialog in peisajul artelor vizuale bucurestene. Proiectul principalilor organizatori - Fundatia culturala META si Institutul Goethe - a fost conceput sa combine discursuri teoretice si artistice si reuneste artisti, curatori, critici de arta, jurnalisti si teoreticieni pe zona vizuala. Din declaratia curatorilor, am retinut ca "AWOL este un termen cu trimitere la cineva care si-a parasit postul fara a cere permisiunea - persoana se afla in alta parte, cu gandurile si dorintele in opozitie cu centrul, cu <<institutia>>. Pe linia acestui concept, Bienala si lucrarile artistilor au ca scop investigarea si crearea unor spatii si situatii alternative pentru prezentarea si experimentarea artei. Expozitia "AWOL/ Absent Without Leave" - vernisaj azi, orele 19.00, Palatul Bratianu din Capitala - va include lucrari care critica <institutia>, proiecte angajate politic si comunitar intr-un loc anume si practici artistice conectate la emotivitatea persoanelor care sunt AWOL. AWOL ofera artei posibilitatea de a se naste din descoperiri neasteptate sau alaturari neobisnuite, atat pentru artisti, cat si pentru public". Evenimentul este patronat de Presedintia Romaniei. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.