Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a acuzat ieri gruparea Stolojan-Stoica-Musca de legaturi cu fosta Securitate, argumentand astfel debarcarea consilierului prezidential si a ex-ministrului din PNL. De asemenea, nici tanarul Cristian Boureanu n-a scap
Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a acuzat ieri gruparea Stolojan-Stoica-Musca de legaturi cu fosta Securitate, argumentand astfel debarcarea consilierului prezidential si a ex-ministrului din PNL. De asemenea, nici tanarul Cristian Boureanu n-a scapat de ochiul ager al lui Hasotti care a spus ca si deputatul ar avea o "oarecare" legatura cu politia politica ceausista. Citat de NewsIn, liderul PNL a sustinut ca "se stie" ca Theodor Stolojan a colaborat cu Securitatea, Mona Musca a fost dovedita, Cristian Boureanu ar fi fiul unui fost colonel de Securitate, iar surse judiciare bine informate i-ar fi dezvaluit ca si Valeriu Stoica a avut legaturi cu Securitatea. El a insistat ca cei exclusi "si alti vreo cativa" vor de fapt sa divizeze PNL, sa-l destabilizeze. El a adaugat ca acest demers nu va avea succes si ca, in final, "respectivii se vor pierde in Partidul Democrat". La numai doua ore dupa emiterea acestor acuzatii referitoare la colaborarea cu Securitatea a fostelor glorii liberale, Hasotti a gasit de cuviinta s-o dea la intors. El a tinut-o una si buna ca declaratiile sale o vizau doar pe Mona Musca, "informator dovedit de CNSAS".
Olteanu nu crede in scindare
Acuzatiile recente emise de consilierul Cotrocenilor, Theodor Stolojan, la adresa conducerii Tariceanu, au fost taxate ieri si de presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. El a sustinut, la Oradea, ca nu are nici un amestec in decizia de excludere din aceasta formatiune a fostului presedinte Theodor Stolojan. "Mi-as dori sa fiu atat de puternic, dar ma indoiesc ca sunt", a spus Olteanu. El a reluat o mai veche critica la adresa lui Stolojan, dar si a unor lideri ai PD, comparandu-si propria vechime in PNL cu cea a fostului presedinte Stolojan. "Nu-mi place sa-i vorbesc de rau pe cei cu care am lucrat. Dar eu sunt in PNL de pe vremea cand minerii ne dadeau bastoane, iar guvernele rosii de atunci nu-i opreau. Din acele guvernari faceau parte si demnitari de acum", a spus Olteanu. In ceea ce priveste riscul ca PNL sa se scindeze, prin formarea de catre "grupul Stolojan-Stoica" a unei noi formatiuni cu tenta liberala, Bogdan Olteanu si-a exprimat convingerea ca "PNL nu este nici macar in apropierea acestui pericol".
Mega partid fara ideologie
Premierul Tariceanu a insinuat miercuri, intr-o emisiune televizata, ca viitoarea formatiune de dreapta, pe care o concep Stolojan si Stoica, ar fi lipsita de componenta liberala, premierul sugerand ca doar PNL este adevaratul detinator al valorilor liberale din Romania. "Ii lansez lui Stolojan o provocare: sa sustina ideea ca acest partid de dreapta sa fie liberal. Mi-e teama ca el si Stoica vorbesc de un partid de dreapta fara ideologie", a declarat Tariceanu. "Vor un mega-partid, dar nu stiu care sunt sansele", a mai spus liderul PNL. Premierul a insistat ca, prin demersul lor, Stoica si Stolojan urmaresc "sa rupa si sa afecteze PNL".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.