Familia, libertatea religioasa, dialogul dintre religii si civilizatii, precum si apararea radacinilor crestine in Europa au constituit subiectele centrale ale intrevederii de ieri dintre Suveranul Pontif si presedintele Poloniei, Jaroslaw Kaczinski.
Familia, libertatea religioasa, dialogul dintre religii si civilizatii, precum si apararea radacinilor crestine in Europa au constituit subiectele centrale ale intrevederii de ieri dintre Suveranul Pontif si presedintele Poloniei, Jaroslaw Kaczinski. Tot ieri, membrii Senatului italian au apobat cu o majoritate de 208 de voturi o motiune de solidaritate fata de Papa Benedict al XVI-lea, in urma controversatului discurs pronuntat, luna trecuta, la Regensburg, in legatura cu raporturile dintre credinciosii crestini si musulmani. Astfel, acuzatiile aduse liderului Bisericii Catolice au fost catalogate ca "injuste si inacceptabile". "Avem dreptul si totodata obligatia de a reactiona impotriva utilizarii violentei in numele religiei", a afirmat Giuliano Amato, ministrul italian de Interne. "Nu putem accepta faptul ca aceste expresii ale violentei ar putea constitui expresia unei civilizatii pe care avem obligatia s-o respectam", a spus Amato, avertizand ca trebuie evitata, de catre europeni, "o superioritate apriorica", sustinand ca este necesar "sa ne amintim greselile religiei noastre de-a lungul istoriei".
Senatorii au reafirmat si importanta libertatii de religie, a respectului valorilor libertatii si tolerantei, atitudine inerenta dialogului dintre cultura si religie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.