Hotararile adoptate de CJ Vrancea in sedinta din 27 septembrie, cand 22 de consilieri au decis inlaturarea lui Marian Oprisan de la sefia Consiliului Judetean (CJ), nu indeplinesc conditiile de validare prevazute de lege pentru a putea fi considerate
Hotararile adoptate de CJ Vrancea in sedinta din 27 septembrie, cand 22 de consilieri au decis inlaturarea lui Marian Oprisan de la sefia Consiliului Judetean (CJ), nu indeplinesc conditiile de validare prevazute de lege pentru a putea fi considerate acte administrative, sustine conducerea Prefecturii, informeaza Mediafax. Prefectura Vrancea a transmis, ieri, CJ o adresa in care se precizeaza ca documentatia adoptata in sedinta extraordinara din 27 septembrie nu indeplineste conditiile de validare prevazute de lege. In document se mai arata ca cele cinci hotarari adoptate in sedinta din 27 septembrie nu cuprind denumirea autoritatii publice emitente, data la care au fost adoptate sau emise, data la care intra in vigoare, stampila autoritatii publice care le-a adoptat sau emis, numarul sub care a fost adoptat sau emis. In replica, presedintele PNL Vrancea Nini Sapunaru (foto) a amenintat cu ruperea aliantei cu PD, calificand drept "o mare magarie" decizia Prefecturii Vrancea, condusa de un democrat, de a refuza validarea hotararilor prin care era inlaturat din functie presedintele CJ, Marian Oprisan. Sapunaru a sustinut ca, duminica seara, s-a sfatuit cu senatorul democrat Jan Vraciu, liderul filialei locale, in legatura cu ceea ce urma sa faca si au convenit asupra "strategiei" pe care o vor aplica in cele mai mici amanunte, luni dimineata.
El a precizat ca, in continuare, consilierii PNL nu se vor prezenta la sedintele CJ. In opinia liderului liberal, conducerea PD i-a mintit pe liberali si si-a batut joc de ei si de cei din PSD care au venit alaturi de Alianta, in aceasta perioada. "Interese extrem de dubioase de la nivelul Ministerului Administratiei si Internelor au stat la baza acestui comportament al PD", a apreciat Sapunaru. El a anuntat ca va face dezvaluiri in acest sens intr-o interpelare pe care o va face, luni, in Parlament. El apreciaza ca inclusiv reprezentantii PD in CJ Vrancea au fost "tradati" de conducerea democrata. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.