Adunarea Nationala a Frantei (Camera inferioara a Parlamentului) a adoptat, ieri, un proiect de lege care incrimineaza negarea genocidului comis de Turcia impotriva armenilor, in 1915, si in urma caruia au pierit 1,5 milioane de armeni, informeaza Re
Adunarea Nationala a Frantei (Camera inferioara a Parlamentului) a adoptat, ieri, un proiect de lege care incrimineaza negarea genocidului comis de Turcia impotriva armenilor, in 1915, si in urma caruia au pierit 1,5 milioane de armeni, informeaza Reuters. Documentul, prezentat de opozitia socialista, nu are insa sanse prea mari pentru a deveni lege, intrucat acesta urmeaza sa fie supus spre aprobare Senatului, iar, ulterior, trebuie aprobat de presedintele Chirac. Adoptarea unei propuneri de lege care face posibila pedeapsa cu inchisoarea in cazul negarii genocidului armean a dat o "lovitura dura" relatiilor franco-turce, a apreciat, in replica, Ministerul turc al Afacerilor Externe. Turcia, care ameninta cu represalii economice in caz de adoptare a legii, respinge acuzatiile potrivit carora 1,5 milioane de armeni au fost ucisi in timpul destramarii Imperiului Otoman, afirmand ca omorurile in randul armenilor au survenit intr-un conflict partizan in care ambele parti au avut de suferit. Reuters noteaza ca in Franta s-ar afla cea mai numeroasa comunitate de imigranti armeni din vestul Europei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.