Presedintele FR Atletism, Ilie Floroiu, a dovedit si ieri, in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata la sediul din str. Primo Nebiolo, ca isi apara prea mult subalternii, care "de mai multe ori au incalcat regulamentul", fiind adeptul unei o a
Presedintele FR Atletism, Ilie Floroiu, a dovedit si ieri, in cadrul unei conferinte de presa, desfasurata la sediul din str. Primo Nebiolo, ca isi apara prea mult subalternii, care "de mai multe ori au incalcat regulamentul", fiind adeptul unei o a doua sanse. Din nefericire, nici de aceasta data nu a convins, principalii actori ai scandalului care tulbura de vreo luna apele atletismului neaos nefiind prezenti.
Amintim ca, intrunit miercuri, Consiliul Federal al FRA a analizat memoriul sportivei Viorica Tigau, care reclama faptul ca la Balcaniada din 2-3 septembrie a fost inlocuita in proba de 100 m.g. de Carmen Zamfir Ghilase, aceasta din urma fara drept de participare, intrucat nu efectuase al patrulea control antidoping dupa ispasirea suspendarii de doi ani pentru dopaj. "S-au dictat sanctiuni fara precedent si sper ca masurile luate vor imbunatati pe viitor activitatea FRA", a marturisit Floroiu, adaugand ca "nu intotdeauna ce am vrut sa fac am si reusit. Am venit cu ganduri curate, sa facem treaba pe anumite directii, dar nu s-a mers in ritmul dorit de mine". Cum nici directorul tehnic Constantin Mihail si nici Bogdan Tarus, antrenorul federal a carei demisie a fost acceptata miercuri, nu au fost prezenti ieri, Floroiu a admis in ceea ce-l priveste pe fostul saritor ca nu a fost multumit in totalitate de activitatea lui, dar pentru ca era la inceput i-a mai dat o sansa.
Ceea ce in continuare este neclar este modul in care se va solutiona cazul Zamfir, avand in vedere ca o corespondenta purtata pe e-mail intre dr. Gabriel Dolle, ca reprezentant al IAAF, si FRA, nu poate constitui un act juridic. Mai mult, conducerea FRA da dovada de superficialitate, necunoscand functia pe care acesta o detine in cadrul forului international. Astfel, in comunicatul de presa remis redactiilor de catre FRA se stipuleaza negru pe alb: "In urma solicitarii FRA, seful Comisiei Antidoping a IAAF, Gabriel Dolle, a transmis punctul de vedere al forului mondial...". Precizam ca, printr-o simpla accesare a site-ului IAAF, Comisia medicala si antidoping este condusa de spaniolul dr. Juan Manuel Alonso.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.