Este foarte interesant de urmarit actiunea comuna a partidelor poporului si liberal georgist. Departe de a se declara o fuziune, cele doua partide si-au gasit puncte comune in activitatea publica pe care fiecare organism social trebuie s'o aiba. Mani
Este foarte interesant de urmarit actiunea comuna a partidelor poporului si liberal georgist. Departe de a se declara o fuziune, cele doua partide si-au gasit puncte comune in activitatea publica pe care fiecare organism social trebuie s'o aiba. Manifestul pe care cei doi sefi il pregatesc va starni fara indoiala interesul pe care il starneste orice miscare noua.
Pe deoparte aceasta miscare are viata plina de experiente si autoritatea neconditionata a d-lui Maresal Averescu, pe de alta parte energia tinereasca si plina de vointa a d-lui Gh. Brateanu. Doua generatii si-au dat mana ca sa remedieze ceea ce cred ca e rau; ca sa indeparteze faptul care ar constitui originea raului. Fenomenul acesta al actiunei comune a unui partid care propriu-zis n'a participat cu nimica la guvernare si a altuia pe care politicianismul interesat si degradator l-a slabit, n'ar putea sa fie rezultanta tuturor framantarilor si experientelor din ultimii ani. Amandoua aceste partide exista la fel pe baza de credinte. (...)
Partidul lui Gh. Brateanu nascut in imprejurari neobisnuite, desi tanar, a trecut prin tot atat de multe deziluzii ca si partidul d-lui Maresal Averescu. Si totusi au ramas multi soldati credinciosi, hotarati sa infrunte cu aceiasi tenacitate experienta vremurilor ca si partidul poporului. Iata de ce credem ca actiunea pe care o incep d-nii Maresal Averescu si Gh. Brateanu va provoca o mare framantare in cercurile politice. Daca pentru unii aceasta actiune ar insemna numai o simpla miscare pentru cucerirea puterii, pentru cei inregimentati va insemna continuitatea luptei pentru tinta finala pe care si-a propus-o fiecare: aceia de a indrepta raul din viata politica a Romaniei.
ZIUA, 9 noiembrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.