0,05% inflatie in septembrie
Rata inflatiei a crescut in luna septembrie cu 0,05%, dupa ce in august a fost inregistrata o inflatie negativa de 0,07%, iar raportul preturilor de consum fata de luna septembrie 2005 indica o crestere de 5,48%, potrivit datelor publicate, ieri, de Institutul National de Statistica (INS). Comparativ cu luna decembrie a anului trecut, rata inflatiei a fost in luna septembrie de 2,76%, cu o medie lunara de 0,3%, se arata intr-un comunicat al INS. Cresterea medie a preturilor de consum in luna septembrie a fost determinata de scumpirea serviciilor si a marfurilor nealimentare, compensata partial de ieftinirea alimentelor. Tarifele serviciilor au urcat cu 1,18%, marfurile nealimentare s-au scumpit cu 0,24%, in timp ce preturile alimentelor s-au redus cu 0,06%. Tinta de inflatie stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) pentru 2006 este de 5% plus/minus un punct procentual. (G.M.)
Bulevard inchis un an
Autoritatile bucurestene inchid traficul rutier pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, incepand de duminica, pentru cel putin un an - durata de executie a lucrarilor de inlocuire a caii de rulare a tramvaiului. Decizia de inchidere a traficului rutier pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 - tronsonul cuprins intre Bulevardul Theodor Pallady si strada Liviu Rebreanu - a fost luata la inceputul acestei saptamani, in sedinta Comisiei Tehnice de Circulatie a municipalitatii. Traficul general va fi inchis pe acest tronson incepand de duminica noaptea, insa mijloacele de transport in comun ale RATB vor fi deviate, incepand de joi dimineata, de la ora 9.00. Potrivit unui comunicat al Regiei bucurestene de transport (RATB), "incepand de joi, ora 9.00, (...) se interzice traficul rutier pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, intre Bulevardul Theodor Pallady si strada Liviu Rebreanu". Desi municipalitatea a decis aceasta interdictie, soferii bucuresteni vor afla zilele urmatoare rutele ocolitoare acestui traseu, pe pielea lor. Intrebat de Mediafax care sunt rutele ocolitoare, Gheorghe Udriste, directorul Directiei Transporturi si Siguranta Circulatiei din cadrul municipalitatii a raspuns: "Nu stiu domnule de ce anunta RATB-ul interdictii de trafic! Nu stiu, lasati-ma sa sun la Politia Rutiera". (M.S.)
Parteneriat ING-Generali
ING Bank Romania si-a extins portofoliul de servicii pentru persoane fizice cu doua produse de asigurare, ING Asigurare Locuinta si ING Casco, dupa ce a incheiat un parteneriat cu Generali Asigurari Romania, urmand ca politele sa fie distribuite prin cele peste 100 locatii ING Office. Astfel, clientii ING isi pot asigura locuinta si/sau autovehiculul prin conturile curente in lei si cardul ING aferent acestuia. Clientii bancii care vor incheia o polita ING Asigurare Locuinta si/sau ING Casco vor putea achita contravaloarea primei prin debitarea contului curent Cont'ROL, lunar sau in rate trimestriale. Conturile se pot alimenta in Self'Bank pana la ora 23, iar polita se prelungeste automat. Potrivit reprezentantilor Generali, prin ING Asigurare Locuinta clientul isi poate asigura locuinta si bunurile, chiar daca beneficiarul politei locuieste cu chirie. Daca in anii precedenti nu au fost daune, clientul va beneficia de o reducere a primei de asigurare pentru polita Casco. (A.G.C.)
Videanu schimba terenuri
Primaria Capitalei va supune aprobarii consilierilor municipali, in sedinta de astazi, patru proiecte de hotarare care vizeaza mai multe schimburi de terenuri care sunt proprietati ale unor cetateni afectati de proiectele administrative. Secretarul general al municipalitatii, Dumitru Stanescu, a anuntat ca aceste schimburi sunt necesare pentru a se putea realiza lucrarile de largire a unor cai rutiere din oras si care afecteaza proprietatile unor oameni. "Este vorba despre schimburi de terenuri acolo unde sunt afectate suprafete de teren care variaza de cativa zeci de metri pana la 500 de metri. Dosarele sunt intocmite dupa ce s-a verificat statutul juridic al terenurilor si s-a cazut de acord cu oamenii in cauza sa se dea la schimb", a precizat Stanescu. Proiecte de hotarare care vizeaza schimburile de proprietati se refera la terenuri din str Dudesti, Giurgiului, Aristide Pascal, Vlad Judetul. Sedinta consilierilor municipali va supune dezbaterii peste 30 de proiecte. (Magda SEVERIN)
Locuri in tabere
Pentru vacanta de iarna 2006-2007, Autoritatea Nationala pentru Tineret pune la dispozitia elevilor, studentilor, tinerilor si cadrelor didactice aproximativ 9.000 locuri de cazare in perioada 23.12.2006 - 08.01.2007. Pretul unei zile de tabara, incluzand trei mese, porneste de la 39 RON si, in functie de destinatia aleasa, acesta nu depaseste 45 RON, pentru locurile din reteaua proprie ANT. In vacanta de iarna 2006 - 2007, ANT a pregatit trei serii de tabere in perioadele: 23.12.2005 - 29.12.2005, serie in care este inclusa si petrecerea sarbatorilor de Craciun; 29.12.2005 - 02.01.2006, serie in care este inclusa petrecerea revelionului; 02.01.2006 - 08.01.2006. Doritorii se pot adresa pentru inscrieri atat Directiilor de Tineret din fiecare judet cat si ANT la telefon 021/ 212.35.07. In capitala, tinerii si cadrele didactice se pot adresa Directiei de Tineret a Municipiului Bucuresti la telefon 021.318.10.99. (Corina SCARLAT)
Conferinta CSR 2006
Specialisti din Europa si din Statele Unite se intalnesc la Bucuresti, in perioada 7 - 8 noiembrie, cu oameni de afaceri si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale din Romania in cadrul primei conferinte internationale de responsabilitate sociala corporatista. Potrivit unui comunicat de presa, evenimentul cu tema "Investind in viitor" este organizat de Saga Business&Community, sub auspiciile UN Global Compact si World Business Council for Sustainable Development. Principalele subiecte abordate in cadrul conferintei se vor referi la impactul responsabilitatii sociale corporatiste (CSR), contributia ONG-urilor in dezvoltarea acestor activitati, precum si la influenta mass-media in domeniu. "Provocarea acestui eveniment este aceea de a creste gradul de cunoastere a CSR si de a promova schimbul de bune practici in conditiile in care CSR continua sa evolueze. Este extrem de important sa existe aceeasi intelegere a conceptului atat din partea sectorului privat, a societatii civile si a organelor guvernamentale asupra instrumentelor strategice pe care CSR le ofera pentru a imbunatati propria organizatie, relatiile cu angajatii, actionarii si lumea din jur", a declarat Ioana Molnar, partener la Saga Business&Community. (A.G.C.)
Publicis in top
Publicis Romania se situeaza pe locul al doilea in topul marilor agentii de publicitate din Romania, potrivit clasamentului realizat pe baza cifrei de afaceri si publicat de revista Capital. Potrivit unui comunicat al companiei, Publicis a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 13,5 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 24% comparativ cu anul precedent. Cifra de afaceri nu include si veniturile companiilor specializate din cadrul grupului. Publicis Romania este o agentie de publicitate full-service. La nivel mondial, in industria de publicitate grupul Publicis ocupa locul 1 in Europa si locul 3 in Statele Unite. (A.G.C.)