Agentia de Monitorizare a Presei si organizatia Reporteri fara Frontiere au condamnat intr-un comunicat agresiunea verbala a presedintelui Traian Basescu fata de ziaristul Ovidiu Zara: "Agentia de Monitorizare a Presei si organizatia Reporteri fara F
Agentia de Monitorizare a Presei si organizatia Reporteri fara Frontiere au condamnat intr-un comunicat agresiunea verbala a presedintelui Traian Basescu fata de ziaristul Ovidiu Zara: "Agentia de Monitorizare a Presei si organizatia Reporteri fara Frontiere condamna gestul Presedintelui Romaniei, Traian Basescu, care a jignit grav un ziarist, cu ocazia unei intalniri oficiale desfasurate la sediul SRI. Presedintele a refuzat sa raspunda la o intrebare incomoda a ziaristului Ovidiu Zara, de la ziarul Curentul, preferand sa il numeasca pe acesta "gaozar" in timp ce se indeparta de grupul de jurnalisti. Presedintele a facut declaratia respectiva discutand cu fostul director al SRI, Radu Timofte, si cu proaspatul director, George Maior. Presedintele nu a negat ca a folosit acest apelativ, intr-un schimb de replici avut ulterior cu Ovidiu Zara. Nici pana in acest moment, presedintele nu si-a cerut scuze public. Astfel de gesturi din partea autoritatilor sunt extrem de periculoase pentru jurnalisti, incurajand atitudini ostile indreptate impotriva acestora. Astfel de gesturi conduc la un climat de insecuritate pentru jurnalisti sau chiar la agresiuni fizice, asa cum s-a intamplat in anii precedenti. Cerem presedintelui Traian Basescu sa ii ceara public scuze jurnalistului Ovidiu Zara in particular, si comunitatii jurnalistilor in general". Asociatia Civic Media i-a solicitat inca de sambata presedintelui Basescu sa-si ceara scuze oferindu-i si ocazia in cadrul unui protest cetatenesc desfasurat marti la Cotroceni. In van, insa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.