Mai multe cocteiluri Molotov au fost lansate in incinta ambasadei Danemarcei de la Teheran, in timpul unor proteste ale islamistilor fata de difuzarea unei inregistrari video care il ironiza pe profetul Mahomed. Manifestantii s-au adunat in apropiere
Mai multe cocteiluri Molotov au fost lansate in incinta ambasadei Danemarcei de la Teheran, in timpul unor proteste ale islamistilor fata de difuzarea unei inregistrari video care il ironiza pe profetul Mahomed. Manifestantii s-au adunat in apropierea ambasadei, strigand mai ales "Moarte sionistilor", informeaza Mediafax. Manifestantii au fost tinuti la distanta de misiunea diplomatica de catre un detasament de politisti, dar au reusit sa arunce cu pietre si cu cateva dispozitive incendiare. Inregistrarea care a declansat scandalul a fost realizata de organizatia de tineret a unui partid de extrema dreapta din Danemarca. In aceasta inregistrare profetul Mahomed este infatisat drept o camila care bea bere si ca un terorist beat care ataca Copenhaga. Imagini din film au provocat indignarea lumii musulmane, iar deputatii iranieni au solicitat intreruperea relatiilor diplomatice cu Danemarca. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.