Dupa o sedinta maraton, intinsa pe parcursul a cinci ore si jumatate, Consiliul Federal al FR Atletism a decis sa sanctioneze persoanele care s-au facut vinovate in cazul Viorica Tigau. Astfel, conform comunicatului remis redactiei de catre FRA, "dir
Dupa o sedinta maraton, intinsa pe parcursul a cinci ore si jumatate, Consiliul Federal al FR Atletism a decis sa sanctioneze persoanele care s-au facut vinovate in cazul Viorica Tigau. Astfel, conform comunicatului remis redactiei de catre FRA, "directorului tehnic Constantin Mihail i se va reduce salariul de baza cu 10% pe o perioada de trei luni; antrenorului federal Bogdan Tarus i s-a acceptat demisia; antrenorii federali Dan Serafim si Zsolt Gyongyossy au fost sanctionati cu avertisment scris; secretarul federal cu probleme internationale, Traian Badea, a primit avertisment scris; cele doua doctorite, Maria Conea si Adriana Limona, care nu sunt angajate ale FRA, vor fi atentionate in scris". In plus, FRA a prezentat scuze in mod public atletei Viorica Tigau pentru situatia creata. Totodata s-au luat urmatoarele masuri: "componenta loturilor si echipelor nationale va fi mentionata in procesele verbale, dupa discutiile in cadrul Comisiei Tehnice si aprobate de Consiliul Federal sau, in cazuri de urgenta, de Comitetul Executiv. Se vor stabili criterii clare pentru selectia la loturile nationale. Se va respecta cu strictete programul de concurs anuntat din timp. FRA si-a depus, printr-o scrisoare de intentie, candidatura pentru organizarea la Mamaia a Campionatelor Mondiale de alergare pe sosea (20 km) din anul 2009. (C.V)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.