Femeia care a rapit un bebelus, saptamana trecuta, din Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a fost arestata preventiv. Magistratii Judecatoriei Craiova au emis, joi seara, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele L
Femeia care a rapit un bebelus, saptamana trecuta, din Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova a fost arestata preventiv. Magistratii Judecatoriei Craiova au emis, joi seara, un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele Laurei Iulia Sandu pentru privare de libertate in mod ilegal. In ceea ce-l priveste pe sotul tinerei, Radu Dorel, judecatorii au decis ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate pentru complicitate.
Cei doi au fost retinuti de politisti dupa ce s-au afisat in diferite locuri cu copilul furat din maternitatea spitalului craiovean. Tanara, in varsta de 24 de ani, a declarat, in fata oamenilor legii ca a recurs la acest gest pentru a-si salva casnicia. Laura Iulia Sandu, care se casatorise cu Radu Dorel in luna august dupa o relatie de concubinaj de doi ani, dar care inca nu isi schimbase actele de identitate, banuia ca sotul ei o insala, iar pentru a-l tine langa ea i-a spus ca este insarcinata. Cei doi, desi erau casatoriti, traiau separat, fiecare in propria locuinta. "Ea ne-a spus ca a incercat sa ramana insarcinata, dar nu a putut. Asa ca, in ziua de 27 septembrie a.c., a mers la un centru de plasament din Craiova si s-a interesat cum ar putea sa adopte un copil. Insa, a plecat dezamagita de acolo, pentru ca, spune ea, nu i-a placut niciun copil. Asa ca a mers la Spitalul de Urgenta, pentru ca aflase ca acolo sunt copii abandonati", a declarat seful Inspectoratului Judetean de Politie Dolj. Comisarul Georgel Enescu a precizat ca tanara a vazut copilul familiei Urata, pe care a vrut sa-l ia imediat, numai ca din cauza aglomeratiei de pe culoarele spitalului nu a putut face acest lucru.
Declaratie modificata
Femeia a spus ca, in aceste conditii, a ramas peste noapte in spital si, a doua zi de dimineata, pe 28 septembrie, in jurul orei 6.30, a intrat in sectia de nou-nascuti, a luat bebelusul si a fugit acasa la sotul ei. Laura Iulia Sandu si-a schimbat insa declaratia data anchetatorilor. Astfel, cu ocazia sedintei in care s-a hotarat emiterea mandatului de arestare preventiva de 29 de zile pe numele ei, tanara a sustinut ca a plecat cu copilul in jurul orei 16.00 si nu la 6.30. "Femeia a sustinut ca a plecat cu copilul din spital in jurul orei 16.00, si nu cum a declarat initial. Dosarul a ajuns azi (n.r.- vineri) la Tribunalul Dolj, care va judeca saptamana viitoare recursul formulat de aparatorii Iuliei Sandu impotriva incheierii de sedinta prin care s-a emis mandat de arestare preventiva pe 29 de zile", a declarat purtatorul de cuvant Tribunalului Dolj, Laura Udrea.
"I-am pus si nume"
Radu Dorel a sustinut ca primul moment in care si-a dat seama ca ceva este in neregula a fost ziua cand trebuiau sa ridice actele copilului si dupa ce a vazut la televizor ca un nou-nascut cu o problema la ochi a disparut de la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Craiova. "A venit acasa cu un copil in brate si mi-a zis ca a nascut. Ea imi spunea de vreo opt-noua luni ca este insarcinata si ca asteapta un copil. Mi-a spus ca il nascuse cu o zi inainte. Mi-a spus ca a nascut bine si ca baiatul este sanatos. Pe moment, eu nu am banuit nimic. Bineinteles ca am fost foarte fericit. I-am pus chiar si nume la copil, Radu!", a spus sotul tinerei. Acesta a mai precizat ca in momentul in care a aflat intreaga poveste a convins-o pe sotia sa sa duca bebelusul inapoi la spital. "Am convins-o sa ducem copilul inapoi pentru ca nu a fost bine ce a facut. Asa ca miercuri noaptea l-am dus la Spitalul CFR si l-am lasat acolo, dupa care am sunat la 112", a declarat Radu Dorel. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.