Vicepresedintele PD Radu Berceanu a facut ieri o declaratie soc: democratii ar fi dispusi sa-i garanteze premierului Tariceanu inca doi ani in fruntea Guvernului, daca acesta va accepta alegerile anticipate. Oferta dezvaluita de Berceanu se pare ca n
Vicepresedintele PD Radu Berceanu a facut ieri o declaratie soc: democratii ar fi dispusi sa-i garanteze premierului Tariceanu inca doi ani in fruntea Guvernului, daca acesta va accepta alegerile anticipate. Oferta dezvaluita de Berceanu se pare ca nu este insa cunoscuta nici de liberali, dar nici chiar de colegii de partid ai ministrului. Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a spus ieri ca PD nu a venit niciodata in cadrul Coalitiei sau al aliantei cu o astfel de propunere. In acelasi timp, vicepresedintele PD Cezar Preda a spus si el ca nu a participat la vreo sedinta a partidului in care sa se fi discutat o astfel de idee. "Si oricum noi nu facem cadouri", a continuat democratul.
Pe de alta parte, Radu Berceanu a lasat sa se inteleaga ieri ca democratii sunt dispusi sa se orienteze catre alte variante de guvernare, dupa ce proiectele lor de fuziune sau "federatie de partide" au fost refuzate sistematic de PNL. Declaratia liderului PD vine la doar doua zile dupa ce presedintele Traian Basescu a spus ca nu ar guverna cu PSD-ul actual, sugerand ca ar accepta o guvernare cu un PSD reformat.
Mai mult seful statului a sustinut varianta desemnarii unui nou premier dupa 1 ianuarie 2007.
Ca o coincidenta, tot ieri, liderul PSD Mircea Geoana a anuntat ca pesedistii sunt pregatiti sa participe la guvernare.
Hasotti dezminte
Ministrul democrat Radu Berceanu a dezvaluit ieri, citat de Mediafax, ca in incercarea de a-i convinge pe liberali sa accepte declansarea de alegeri anticipate, PD a propus PNL ca actualul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, sa conduca Guvernul inca doi ani dupa alegeri. In context, Berceanu a spus ca la viitoarele alegeri democratii vor merge tot impreuna cu PNL, dar numai daca liberalii isi vor dori acest lucru. El a exclus varianta unei aliante PD-PSD, sustinand ca o astfel de coalitie nu i se pare mai viabila decat cea actuala. "Si nici n-o sa fie nici un fel de constructie PSD-PD, nici cu altii, nici fara altii", a insistat Berceanu. Viceliderul PD a criticat apoi PNL pentru faptul ca nu a acceptat fuziunea cu democratii. "Noi am vrut sa facem o fuziune sau macar o federatie de partide, dar ei permanent au respins prin toate modalitatile aceasta mana intinsa si eu cred ca, la un moment dat(...) intelegi ca nu te place si te orientezi catre alte lucruri", a spus Berceanu, fara a detalia solutiile la care se refera. Vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a sustinut ieri ca PD nu le-a facut liberalilor nicio propunere oficiala privind declansarea alegerilor anticipate si mentinerea lui Tariceanu pe postul de premier in urmatorii doi ani. "Nu vreau sa cred ca este o diversiune a PD", a adaugat el. (C.E./R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.