de minute, cat au stat alaturi, nu au reusit sa detensioneze controversele din Alianta. Totusi, Boc si Tariceanu s-au asigurat reciproc de faptul ca niciunul din partidele pe care le conduc nu ar avea ceva de castigat de pe urma unei relatii ma
de minute, cat au stat alaturi, nu au reusit sa detensioneze controversele din Alianta. Totusi, Boc si Tariceanu s-au asigurat reciproc de faptul ca niciunul din partidele pe care le conduc nu ar avea ceva de castigat de pe urma unei relatii mai stranse cu PSD.
Cu doar cateva ore inainte de agapa cu liberalii, liderii PD l-au aplaudat la scena deschisa pe vicepresedintele Sorin Frunzaverde atunci cand acesta le-a propus ca la alegerile pentru Parlamentul European sa candideze pe liste proprii. Initiativa sa a fost sustinuta si de secretarul general al PD, Vasile Blaga. In sedinta Colegiului director a PD, desfasurata cu usile inchise, Frunzaverde a explicat ca oficialii Partidului Popular European sunt cei care au sugerat ca PD sa se separe de PNL la aceste alegeri. Potrivit unor surse din PD, PNL ar fi cerut ca raportul dintre cele doua partide pe eventualele liste comune pentru Parlamentul European sa fie de 1 la 1, in schimb democratii nu ar fi fost dispusi sa accepte decat un raport de 2 la 1, in conditiile in care in sondaje situatia lor ar fi chiar mai buna. Dupa discursurile lui Frunzaverde si Blaga, unul din membrii Colegiului Director a intrebat daca organizatiile partidului trebuie sa se pregateasca de alegeri, eventual chiar de anticipate, inainte de sosirea zapezii. Liderii PD i-au spus ca nu se va intampla nimic inainte de Paste. Tot sambata, PD a anuntat ca-l va vota pe senatorul PSD George Maior, propus pentru functia de director al SRI. Emil Boc a simtit insa nevoia sa declare public ca PSD este in continuare un partid nereformat si clientelar, care a generat coruptie. Boc a spus insa ca aceasta eticheta nu trebuie generalizata si in cazul lui Maior.

Liberalii ii spun "NU" lui Maior


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.