Dupa senzationala performanta realizata la Euro 2006, unde au obtinut locul patru, poloistii romani au revenit la cluburile de provenienta, sapte dintre ei reintorcandu-se in intrecerea interna, in vreme ce restul vedetelor au plecat spre Spania si I
Dupa senzationala performanta realizata la Euro 2006, unde au obtinut locul patru, poloistii romani au revenit la cluburile de provenienta, sapte dintre ei reintorcandu-se in intrecerea interna, in vreme ce restul vedetelor au plecat spre Spania si Italia. Iar daca Dinu Robert, Kadar, Bonca, Iosep, Dunca, Radu Cosmin, Edi Andrei-Dina si Busila n-au intrat, inca, in focurile competitionale, in schimb, jucatorii de la Steaua, CSM Oradea si Dinamo au bifat, deja, in weekend, meciurile din cadrul turneului final al "Cupei Romaniei - ing. Petre Mainescu".
Cu patru componenti de baza din echipa nationala si cu alti cativa sportivi autohtoni de valoare in lot, Steaua a reusit sa intre in posesia mult ravintului trofeu, impunandu-se in fata rivalelor CSM Oradea si Dinamo, dar si a modestei Astra Arad, care a tinut sa-si vanda scump pielea in bazinul din Dinamo, desi este cu mult inferioara valoric. Astfel, cu trei victorii la activ, poloistii pregatiti de Eugen Georgescu si Gelu Lisac au cucerit din nou Cupa Romaniei, realizand, totodata, si un test util in vederea participarii de saptamana viitoare in cupele europene. Si daca tot am amintit de rivalele militarilor, sa mai remarcam si succesul echipei CSM Oradea in fata gruparii Dinamo, obtinut in etapa inaugurala, cu 8-5, la capatul unei intalniri in care a excelat internationalul Ramiro Georgescu, dar si spectacolul oferit, ieri, la eternul derby dintre Steaua si Dinamo, castigat de campionii Romaniei, cu 7-5, dupa ce au revenit spectaculos de la 1-3 si 2-4! De altfel, ros-albii au tinut sa dea o replica serioasa gruparii coordonate foarte bine din poarta de Nenciu Bertini (foto), dar lipsa evidenta de pregatire a achizitiilor de ultima ora, in frunte cu Juravle, Cretu, Covaci si Maric, cat si a unor gafe copilaresti, au facut ca balanta victoriei sa incline in cele din urma in favoarea stelistilor, in ciuda opozitiei foarte bune a cerberului Stoenescu. Din pacate, spectacolul sportiv a fost usor umbrit de controversele dintre staff-urile executive ale celor doua cluburi pe marginea regulamentului FRP, Steaua reclamand verbal dreptul de joc al dinamovistilor Maric, Covaci si Juravle, in vreme ce Dinamo a replicat, tot verbal, ca respectivul regulament de transfer nu face referire decat la "campionatul intern" sau la "Superliga nationala".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.