O luna. Cu atat a fost amanata inceperea dezbaterilor in dosarul Rompetrol, in care cap de afis pe lista inculpatilor este omul de afaceri Dinu Patriciu. Omul de afaceri Dinu Patriciu si o parte dintre cei 11 coinculpati in dosarul Rompetrol s

O luna. Cu atat a fost amanata inceperea dezbaterilor in dosarul Rompetrol, in care cap de afis pe lista inculpatilor este omul de afaceri Dinu Patriciu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu si o parte dintre cei 11 coinculpati in dosarul Rompetrol s-au prezentat ieri in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti la primul termen al procesului. Gabriela Anghelache - presedinte CNVM, Paul Miclaus - vicepresedinte CNVM, Victor Eros - membru CNVM, Elena Albu - sefa Corpului de control din CNVM, si Alexandru Bucsa - vicepresedintele The Rompetrol Group Olanda, au raspuns prezent citatiei la proces. Dar au lipsit patru dintre inculpati, respectiv Sorin Rosca Stanescu, Victor Eros, Cerasela Elena Rus si Florin Iulian Aldea. Completul de judecata a amanat dezbaterile pentru data de 1 noiembrie, dupa ce mai multi inculpati au depus la instanta cereri prin care au solicitat sa li se acorde timp in vederea angajarii unor avocati care sa-i reprezinte la proces, precum si pentru faptul ca nu era indeplinita procedura fata de altii.

DECLARATIE. ""Este important pentru noi sa fim judecati cat mai repede, am spus asta intotdeauna"", a declarat Dinu Patriciu, precizand ca vrea sa-si dovedeasca nevinovatia. El a depus insa la instanta un memoriu in care cere ca toate faptele pentru care este cercetat sa fie conexate. Precizam ca pe rolul Parchetului Instantei Supreme, Dinu Patriciu mai este cercetat si pentru alte fapte, insa ancheta este inca departe de final. Conexarea dosarelor ceruta de omului de afaceri l-ar indeparta de momentul judecarii, pe care spune ca il asteapta cu atata nerabdare. Omul de afaceri este acuzat de spalare de bani, delapidare, asociere in vederea savarsirii de infractiuni, manipularea pietei bursiere, organizarea de grup de criminalitate organizata si de alte infractiuni economice. Procurorii au estimat prejudiciul creat prin adjudecarea nelegala a creantei Libia la 85 de milioane de dolari. La termenul de ieri, paguba a fost marita de Ministerul Finantelor Publice, care a depus o cerere de constituire ca parte civila in proces pentru suma de 88 de milioane de dolari si 200 de milioane RON.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.