Dupa doua saptamani in care a coborat spre 560 dolari, pretul unciei de aur a revenit, incepand de joia trecuta, la nivelul de 600 de dolari.
Analistii au reinceput sa priveasca mai optimist catre metalul galben, dupa perioada de scadere a ace

Dupa doua saptamani in care a coborat spre 560 dolari, pretul unciei de aur a revenit, incepand de joia trecuta, la nivelul de 600 de dolari.
Analistii au reinceput sa priveasca mai optimist catre metalul galben, dupa perioada de scadere a acestuia, considerand ca ultimele trei luni ale anului vor gasi preturile cel putin peste pragul de 640 dolari, avand in vedere ca se apropie perioada Sarbatorilor atunci cand cererea bijutierilor se majoreaza.
Cu toate acestea, pe piata aurului a New York Mercantile Exchange pretul unciei cu scadenta decembrie a coborat vinerea trecuta de la 610 la 604 dolari. La cresterea aurului ar putea contribui decizia Rezervei Federale de a nu mai majora rata dobanzii de baza pe fondul calmarii inflatiei, dupa ce pretul barilului de petrol a inregistrat o stabilizare. De altfel, orice majorare a dobanzii de catre Fed a echivalat cu un pas inapoi facut de metalul galben. Pe termen lung este de asteptat ca pretul unciei sa revina spre pragul de pragul de 700 dolari, fata de 400 - 450 dolari, in urma cu doi ani.
Analistii aseamana perioada actuala cu conditiile din anii '70, care au condus la cresterea unciei de aur la maximul de 850 dolari atins in 1980, pretul metalului galben crescand intr-o perioada de circa 12 ani cu 2.300%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.