Acesta sarbatoare a inceput a se praznui deoarece in zilele imparatului Leon cel intelept in Constantinopol, spre o duminica, facandu-se priveghere de toata noaptea in sfanta biserica Vlaherna a Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, in prima zi a luni
Acesta sarbatoare a inceput a se praznui deoarece in zilele imparatului Leon cel intelept in Constantinopol, spre o duminica, facandu-se priveghere de toata noaptea in sfanta biserica Vlaherna a Preasfintei Nascatoarei de Dumnezeu, in prima zi a lunii octombrie, iar multime de oameni stand inainte, catre dimineata Sfantul Andrei si-a ridicat ochii in sus impreuna cu ucenicul sau, Fericitul Epifanie, si au vazut pe Preasfanta Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, stand in vazduh si rugandu-se, stralucind cu lumina si acoperind pe popor cu cinstitul sau omofor. Maica Domnului era inconjurata de osti ceresti ssi de multime de sfinti, care stateau in haine albe cu cucernicie imprejurul ei, dintre care doi erau mai alesi, Sfantul Ioan Inaintemergatorul si Evanghelistul Ioan. Iar cu umilinta in glasul rugaciunii catre al sau fiu si Dumnezeul nostru Iisus Hristos, s-a auzit: "Imparate ceresc, primeste pe tot omul cel ce Te slaveste pe Tine, si cheama in tot locul preasfant numele Tau; si unde se face pomenirea numelui meu, acel loc il sfinteste, si preamareste pe cei ce Te preamaresc pe Tine, si pe cei ce cu dragoste ma cinstesc pe mine Maica Ta. Primeste-le toate rugaciunile si fagaduintele si-i izbaveste din toate nevoile si rautatile". Stiind ca se roaga pentru, asemeni unei solitoare si ocrotitoare a noastra, sa nazuim catre dansa cu umilinta si credinta.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.