Desi regimul de la Tbilisi a anuntat ca ii va repatria pe cei patru ofiteri rusi arestati pentru spionaj, Kremlinul a inceput procedura de izolare a Georgiei. Fara a trage un singur glont, presedintele rus Vladimir Putin a reusit sa puna Georgia

Desi regimul de la Tbilisi a anuntat ca ii va repatria pe cei patru ofiteri rusi arestati pentru spionaj, Kremlinul a inceput procedura de izolare a Georgiei.

Fara a trage un singur glont, presedintele rus Vladimir Putin a reusit sa puna Georgia intr-o situatie fara iesire, cel putin pentru moment. Ministerul rus al Transporturilor a ordonat ieri suspendarea legaturilor aeriene, feroviare, terestre si maritime cu Georgia. Au fost suspendate pana si legaturile postale. Directorul companiei feroviare ruse a anuntat ca va recomanda suspendarea achizitionarii din Georgia de piese de schimb pentru locomotive. Economia si-asa precara a Georgiei, depinzand de contractele cu Rusia si banii trimisi de cei un milion de georgieni care lucreaza acolo, se indreapta rapid spre colaps.

ESEC. Astfel, manevra presedintelui prooccidental georgian Mihail Saakasvili, de a aresta patru ofiteri rusi, acuzandu-i de spionaj, s-a intors impotriva lui inainte de a avea sansa de a-si pune in aplicare planul. Presa rusa scria, saptamana trecuta ca Saakasvili a incercat sa prinda Kremlinul in capcana, pentru a obtine implicarea organizatiilor internationale in solutionarea conflictelor inghetate din Abhazia si Osetia de Sud. Organismele internationale vor indemna la ""retinere"" in criza celor patru asa-zisi spioni, insa vor dori sa participe la reglementarea conflictelor intre Tbilisi si republicile separatiste, ceea ce va ""displace"" Moscovei, care sustine regimurile separatiste si are propriile trupe de pacificatori in regiune.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.