NATO va prelua “in cateva zile” controlul operatiunilor in estul Afganistanului, singura regiune ramasa sub autoritatea coalitiei conduse de Statele Unite, a anuntat ieri un purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice de la Kabul, cita
NATO va prelua “in cateva zile” controlul operatiunilor in estul Afganistanului, singura regiune ramasa sub autoritatea coalitiei conduse de Statele Unite, a anuntat ieri un purtator de cuvant al Aliantei Nord-Atlantice de la Kabul, citat de AFP. Ministrii apararii din tarile membre NATO au anuntat joi extinderea, “in saptamanile urmatoare”, a operatiunilor in zona orientala a Afganistanului. In cateva zile, la o data care urmeaza a fi stabilita, veti asista la incheierea expansiunii continue a ISAF” (Forta NATO de Asistenta pentru Securitate din Afganistan), a declarat purtatorul de cuvant. El a amintit ca, incepand din 2003, ISAF a preluat succesiv controlul asupra capitalei, a nordului, vestului si, la 31 iulie, a sudului Afganistanului, zona care se invecineaza cu Pakistanul, un bastion al rebelilor talibani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.