Reprezentantul Iranului in OPEC, Hossein Kazempour Ardebili, a declarat ieri ca tara sa va sustine Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol in orice efort de a ridica din nou nivelul pretului international la petrol, dupa scaderea accentuata a ace
Reprezentantul Iranului in OPEC, Hossein Kazempour Ardebili, a declarat ieri ca tara sa va sustine Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol in orice efort de a ridica din nou nivelul pretului international la petrol, dupa scaderea accentuata a acestuia in ultima saptamana. Intr-o declaratie data agentiei iraniene de presa IRNA, preluata de Reuters, acesta a explicat: "Republica Islamica Iran va contribui la eforturile OPEC de a intari piata petrolului si de a readuce preturile la un nivel acceptabil si logic". Ardebili a precizat ca se refera mai precis la reducerea nivelului de productie de catre anumite state, printre care se numara Venezuela si Nigeria. Saptamana trecuta, titeiul a ajuns la un pret in jur de 63 de dolari barilul, dupa ce atinsese in luna iulie un nivel record de 80 de dolari, in principal din cauza anunturilor de reducere a stocurilor americane si din cauza incetinirii cresterii economice. Ministrul iranian al petrolului, Kazem Vaziri-Hamaneh, declarase luna trecuta ca este de dorit un pret OPEC al petrolului de peste 60 de dolari barilul, ceea ce se traduce la un pret de comercializare al titeiului brut de 65 de dolari barilul. Nivelul de pret considerat dezirabil de iranieni nu a mai fost atins in ultimele saptamani, ceea ce a condus la declaratia lui Ardebili.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.