Fondatorul PSD, senatorul Ion Iliescu, a declarat, sambata, la Mamaia, la Scoala femeilor social-democrate, ca un partid care are in conducere persoane fara o istorie si o activitate indelungata in interiorul formatiunii nu este unul democratic si sc
Fondatorul PSD, senatorul Ion Iliescu, a declarat, sambata, la Mamaia, la Scoala femeilor social-democrate, ca un partid care are in conducere persoane fara o istorie si o activitate indelungata in interiorul formatiunii nu este unul democratic si scade in ochii electoratului. Ion Iliescu a declarat ca este necesar ca PSD sa aiba programe viabile, atat electorale, cat si pentru guvernare, sustinand ca la acest lucru se lucreaza intens in aceasta perioada.
Fostul presedinte a vorbit despre nevoia de curatare a partidului, spunand ca, la ora actuala, printre membrii PSD sunt inca multe personaje care ar trebui sa isi paraseasca functiile, oameni care s-au imbogatit peste noapte sau asupra carora planeaza acuzatii grave. Ion Iliescu a refuzat sa dea nume. El a dat, insa, exemplul lui Adrian Nastase, care s-a retras din functia pe care o avea in partid si din fruntea Camerei Deputatilor.
"Se afla intr-o anumita cercetare, deci a inteles ca nu-i bine pentru partid sa mai ramana in aceste functii, deci este un prim exemplu pe care chiar el l-a dat. Cred ca sunt si altii care ar merita sa-i repete exemplul si la nivel central si la nivel local", a precizat senatorul PSD.
Pe de alta parte, fostul sef al statului nu crede ca anul viitor vor avea loc alegeri anticipate. Singurul scrutin previzibil pentru 2007, spune Ion Iliescu, este cel pentru desemnarea europarlamentarilor. Daca alegerile vor avea totusi loc, liderul PSD nu recomanda vreo intelegere preelectorala.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.