Pretul mutarii variaza intre 2.000 si 15.000 de euro
Evaluarea se face luand in considerare locul de provenienta al celor care apeleaza la astfel de servicii, astfel ca transportul poate fi asigurat de containere - daca vin de pe alt


Pretul mutarii variaza intre 2.000 si 15.000 de euro
Evaluarea se face luand in considerare locul de provenienta al celor care apeleaza la astfel de servicii, astfel ca transportul poate fi asigurat de containere - daca vin de pe alt continent, avion sau vehicule, iar lucrurile sunt depozitate in spatii special amenajate, in cazul in care noul spatiu nu este inca disponibil. In functie de volum, destinatie, acces la cele doua sedii intre care se face schimbul, dar si de scara, etaj, costul unei relocari poate varia intre 2.000 de euro (pentru o camera) si 15.000 de euro (pentru o vila compusa din living si 3-4 dormitoare). Pentru o relocare interna Timisoara-Bucuresti, pretul poate ajunge pana la 1.000 de euro, la un volum de circa 30 metri cubi. "Marja de profit la o mutare este de aproximativ 30-40%", a declarat pentru Adevarul Emilian Gemai, manager in cadrul companiei grecesti Orbit Transporturi Internationale. Potrivit acestuia, procentajul de crestere anuala a cifrei este de 20-30%, fata de valoarea de 720.000 de euro, inregistrata in 2004. si compania TransCarpatica International ofera servicii de "door to door", printre clientii importanti numarandu-se Alpha Bank, Ambasada Irlandei, Ambasada Greciei, Germanos, Konica, Renault, Romavia, Siemens sau Cosmote Romanian Mobile Telecomunication. Principalul motor de crestere a cifrelor de afaceri vor fi investitiile straine si, implicit, majorarea numarului de persoane care vor alege sa se mute in tara noastra. "Daca luam in calcul experienta Ungariei, unde la un an de la integrare cifrele de afaceri ale companiilor din domeniu s-au dublat, putem spune ca acelasi lucru este de asteptat sa se intample si in Romania. Poate nu va fi vorba chiar de o dublare, insa de o crestere de peste 50%, cu siguranta", a mai spus Emilian Gemai.

Businessul important vine de la companii
"Ponderea persoane fizice/persoane juridice este de 35%, respectiv 65%", afirma stefan Rotaru, director general al companiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.