La cinci ani de la atentatele de la World Trade Center, o inregistrare video il prezinta pe Mohammed Atta (foto), teroristul care a pilotat primul avioan care s-a prabusit peste Turnurile Gemene, in timp ce isi citeste testamentul, in ascunzatoarea

La cinci ani de la atentatele de la World Trade Center, o inregistrare video il prezinta pe Mohammed Atta (foto), teroristul care a pilotat primul avioan care s-a prabusit peste Turnurile Gemene, in timp ce isi citeste testamentul, in ascunzatoarea lui Osama ben Laden. Inregistrarea a fost difuzata ieri, in exclusivitate, pe site-ul publicatiei TheTimes. Desi numeroase inregistrari asemanatoare au fost publicate de la atacurile de la 11 septembrie 2001 pe site-urile gruparilor islamiste, potrivit publicatiei britanice, este prima data cand Mohammed Atta apare in ascunzatoarea lui Osama ben Laden, liderul retelei teroriste Al-Qaida. Materialul video il plaseaza pe Atta in Afganistan, intr-un moment important al conspiratiei, cand i s-a dat comanda operationala asupra atacurilor teroriste de la New York. Pana in prezent, investigatorii din SUA si din Germania nu stiau unde s-a aflat teroristul la inceputul anului 2000, dupa ce a disparut din Hamburg, Germania, unde era student la o universitate tehnica.
Imaginile nu sunt insotite de sunet, iar specialistii nu au reusit sa descifreze ceea ce spun acestia, potrivit The Times. Publicat ia a declarat ca a obtinut o copie a inregistrarii video prin intermediul “unui traseu deja experimentat”, fara a oferi detalii.

Potrivit ziarului britanic, surse americane si din cadrul retelei Al-Qaida au verificat autenticitatea inregistrarii, care a fost disponibila pe site-ul sau (www.timesonline.co.uk/sundaytimes) ieri, de la ora 14.00, ora Romaniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.