Anuntat ca posibil titular in nationala Belarusului pentru intalnirea cu tricolorii lui Piturca, programata pe 7 octombrie, in preliminariile Campionatului European, Vasili Hamutovski nu va mai ajunge la Bucuresti, din cauza unei accidentari suferite
Anuntat ca posibil titular in nationala Belarusului pentru intalnirea cu tricolorii lui Piturca, programata pe 7 octombrie, in preliminariile Campionatului European, Vasili Hamutovski nu va mai ajunge la Bucuresti, din cauza unei accidentari suferite in timpul unui meci din campionatul Rusiei.
Fostul goalkeeper al Stelei in perioada 2003-2006 evolueaza acum la formatia Tom Tomsk, ocupanta locului opt in campionatul Rusiei. Accidentarea sa a survenit in timpul meciului cu Amkar Perm, din etapa a 21-a, pierdut de Tom cu 3-1. Portarul bielorus s-a lovit violent cu capul de bara, in urma impactului el suferind o comotie cerebrala care a necesitat transportarea sa la spital. Dupa un control amanuntit, medicii i-au recomandat fostului jucator din Ghencea un repaus de doua saptamani, ceea ce il va impiedica sa evolueze contra romanilor.
Hamutovski a mai avut si in trecut probleme asemanatoare, care i-ar fi putut fi fatale. In august 2004, pe cand era jucatorul Stelei, acesta s-a accidentat serios in amicalul Belarus - Turcia, castigat de ex-sovietici cu scorul de 2-1, iar in luna octombrie a aceluiasi an, fotbalistul s-a lovit din nou la cap, intr-o partida din preliminariile Campionatului Mondial, pierduta cu 3-4 in fata Italiei. La finalul acelui meci, Hamutovski declarase ca nu isi mai aminteste nimic din ceea ce s-a intamplat pe teren dupa accidentare. Antrenorul de atunci al Stelei, Walter Zenga, a acuzat atitudinea neprofesionista a bielorusilor, care l-au lasat pe jucator sa zboare cu avionul, lucru total contraindicat in cazul unei comotii cerebrale. Astfel, ca urmare, a accidentarii neasteptate a lui "Hamu", portarul lui Dinamo, Vladimir Gaev, are sanse mari sa apere poarta nationalei tarii sale in meciul de sambata, de la Bucuresti.
Premiera trista pentru Lobont
Asa cum Victor Piturca a anuntat zilele trecute, Bogdan Lobont (Fiorentina), Pompiliu Stoica (FC Moscova), George Ogararu (Ajax Amsterdam) si Daniel Niculae (Auxerre), care initial fusesera in atentia selectionerului, nu se vor mai regasi in lotul pentru partida cu Belarus.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.