Guvernul german ar putea achizitiona un pachet de actiuni la grupul de aeronautica si aparare EADS, informeaza Mediafax care citeaza publicatia germana Der Spiegel. Surse din guvernul german ar fi dat de inteles ca, in cazul in care DaimlerChrysler d
Guvernul german ar putea achizitiona un pachet de actiuni la grupul de aeronautica si aparare EADS, informeaza Mediafax care citeaza publicatia germana Der Spiegel. Surse din guvernul german ar fi dat de inteles ca, in cazul in care DaimlerChrysler decide sa vanda din actiunile EADS pe care le detine, banca de stat pentru dezvoltare KfW va investi in active EADS, pentru a compensa miscarea celor de la Daimler. KfW va pastra activele EADS numai temporar, fiind posibil ca acestea sa fie rapid vandute companiilor Deutsche Telekom si Deutsche Post. Este evident ca coalitia de guvernare din Germania este foarte interesata sa mentina influenta Germaniei in constructorul european. DaimlerChrysler a anuntat in luna aprilie ca a initiat o serie de tranzactii in vederea reducerii cu 7,5% a participatiei detinute la EADS, la 22,5%. In orice caz, compania a precizat ca va retine o participatie de cel putin 15%. Un purtator de cuvant al EADS a declarat ca majorarea participatiei statului german la EADS nu ar fi in interesul companiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.