Fostul prefect de Iasi, Radu Prisacaru si celelalte trei persoane acuzate de luare de mita si trafic de influenta au parasit simbata noaptea arestul Directiei de Cercetari Penale. Mandatele lor de arestare au expirat dupa ce o instanta a Curtii de Ap
Fostul prefect de Iasi, Radu Prisacaru si celelalte trei persoane acuzate de luare de mita si trafic de influenta au parasit simbata noaptea arestul Directiei de Cercetari Penale. Mandatele lor de arestare au expirat dupa ce o instanta a Curtii de Apel a admis, vineri, contestatia la sentinta data de Tribunalul Bucuresti prin care s-a dispus prelungirea mandatului de arestare preventiva cu inca 30 de zile.
Decizia a fost identica si in cazul fostului director al Administratiei Domeniilor Statului Iasi, Flavius Ionita, al avocatului Toni Baltag si al omului de afaceri Cristian Maftei.
"S-a ajuns la situatia ca probele din dosar sa-mi sustina mai degraba nevinovatia, decit sa fiu acuzat.
Interesant este faptul ca fata de magistrati, in urma confruntarii cu denuntatorul Dorin Forna, acesta sa-si schimbe brusc declaratiile si sa spuna ca - de fapt - nu i-a pretins nimeni mita.
Am banuiala ca totul a fost o conspiratie a denuntatorului Dorin Forna, ajutat de sotia sa, Norina Forna, pentru a scapa de dosarele pe care le are la DNA Iasi, anume vreo 10 dosare", a spus Prisacaru, ajuns acasa.
Reamintim ca la data de 1 septembrie, Radu Prisacaru, Cristian Maftei, Flavius Ionita si Toni Baltag au au fost retinuti de procurorii DNA iar a doua zi, Tribunalul Bucuresti a emis mandat de arestare pe o perioada de 29 de zile si la 26 septembrie, cei patru protagonisti ai dosarului - dupa aproape 5 ore de deliberari - au decis sa prelungeasca cu 30 de zile perioada de detentie pina la 30 octombrie.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.