de semintii si neamuri formeaza azi populatia Canadei. Autohtoni, originari din Europa, din Anglia, Franta, Italia, apoi din Orient si Extremul Orient, formeaza impreuna una dintre cele mai diversificate societati din lume. Ca urmare, multiculturalis
de semintii si neamuri formeaza azi populatia Canadei. Autohtoni, originari din Europa, din Anglia, Franta, Italia, apoi din Orient si Extremul Orient, formeaza impreuna una dintre cele mai diversificate societati din lume. Ca urmare, multiculturalismul e ridicat la rang de politica de stat in Canada, o data pentru a facilita integrarea imigrantilor, nu intotdeauna usoara, si apoi pentru a pastra integritatea tarii. Exista si pareri ca multiculturalismul dauneaza integrarii pentru ca incurajeaza nationalismul comunitatilor etnice. Realitatea insa le contrazice. Primele au fost alimentate mai cu seama de curentul secesionist al canadienilor francofoni din provincia Quebec. Invitati insa de doua ori sa se pronunte prin referendum asupra independentei provinciei, acestia au respins ideea.

Chestiunea lingvistica
Desi problema independentei Quebecului, provincie unde majoritatea canadienilor sunt de origine franceza, nu pare a avea sorti de izbanda, bilingvismul ramane chestiunea majora care anima viata politica din Canada.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.