Recitesc adesea scrierile lui George Ulieru. Dreptate si Justitia, aceste pamflete politice, sunt actuale si astazi. "Milioanele de voci cer dreptate in tara aceasta si adanc este somnul celor care trebuie sa auda...". Acestora nu le pasa nici de zbu
Recitesc adesea scrierile lui George Ulieru. Dreptate si Justitia, aceste pamflete politice, sunt actuale si astazi. "Milioanele de voci cer dreptate in tara aceasta si adanc este somnul celor care trebuie sa auda...". Acestora nu le pasa nici de zbuciumul acestui popor care vrea sa traiasca, nici de sufletul lui bun si nobil, nici de tara careia i se cuvine un loc de frunte in lume si cere sa i se faca dreptate. Cetele de veghe, care trebuie sa auda, dorm adanc si nu le ajung milioanele de voci ale celor care striga din rasputeri "DREPTATE!", ("Dreptate!" - George Ulieru - 1927).
"Ma inchin tie, plugar trudit, care, prin sange si sudoare, dau viata acestui pamant, mama tuturor. Ma inchin tie, lucrator fara preget, care zidesti, scormonesti pamantul si tai drumuri. Ma inchin tie, dascal neobosit, luminator de suflete. Ma inchin tie, om de arte, care slujesti frumusetea si pe Dumnezeu in opera ta. Ma inchin tie, mucenic rastignit, pentru ca vorbesti in numele adevarului si al dreptatii pe pamant.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.