Cunoscut ca un tip pentru care actele de indisciplina nu se admit la echipele unde antreneaza, Victor Piturca este extrem de bland cu unii si foarte dur cu altii dintre „tricolori“. El i-a trecut cu vederea lui Mutu numeroasele „ie

Cunoscut ca un tip pentru care actele de indisciplina nu se admit la echipele unde antreneaza, Victor Piturca este extrem de bland cu unii si foarte dur cu altii dintre „tricolori“. El i-a trecut cu vederea lui Mutu numeroasele „iesiri in decor“, ultimele chiar de data recenta, in schimb, isi umfla muschii atunci cand vine vorba de un Ogararu si, mai nou, de un Lobont sau D. Niculae.

Echipa nationala se va reuni astazi, la pranz, la Mogosoaia, pentru a demara pregatirile celui de-al treilea meci din preliminariile lui Euro 2008, contra lui Belarus, programat sambata, in Ghencea, de la ora 20.15. Dintre cei 13 fotbalisti din strainatate convocati initial au mai ramas opt, Paul Codrea (Siena) fiind accidentat, iar Bogdan Lobont (Fiorentina), George Ogararu (Ajax), Pompiliu Stoica (FC Moscova) si Daniel Niculae (Auxerre) iesind din planurile selectionerului. „Pentru mine primeaza forma sportiva. De azi inainte nu mai fac nici o exceptie! Cine joaca la echipele de club vine la Nationala, cine nu, nu! Nu vreau sa ii mai nedreptatesc pe cei care sunt pregatiti suta la suta“, a spus Piti durul. Cele cinci „elimin ari“ dictate il fac pe selectioner sa se bazeze mai mai mult pe jucatorii din campionatul intern, mai ales cei de la echipele care s-au calificat in corpore in grupele cupelor europene, Steaua, Dinamo si Rapid. Astfel, astazi, la Mogosoaia se va prezenta un numar restrans de stranieri: Tamas (Celta Vigo), Chivu (AS Roma), Rat (Sahtior Donetk), Fl. Petre (TSKA Sofia), Rosu (Huelva), Cocis (Seriff Tiraspol), Mutu (Fiorentina) si Marica (Sahtior Donetk). Ceilalti 14 jucatori convocati sunt din campionatul intern si numele lor vor fi anuntate in aceasta dimineata.

Ogararu vrea sa renunte la Nationala
Reactia celor patru sariti din „schema“ jocului cu Belarus nu a intarziat sa apara. „Sunt extrem de dezamagit, mai ales ca domnul Iovan mi-a transmis, telefonic, ca raman a treia optiune. De fapt, sunt a patra optiune dupa ce va reveni si Contra... Nu stiu, la ora asta, daca voi mai veni vreodata la echipa nationala“, a declarat fundasul lui Ajax, care, ieri, a fost rezerva in victoria „lancierilor“ din deplasarea de la Utrecht (2-0). Se pare ca, in lipsa lui Contra (suspendat pentru cumul de cartonase cu Belarus), optiunea selectionerului sunt Badoi si P. Marin, acesta din urma putand evolua ca fundas pe ambele flancuri.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.