Procurorii DNA n-au stiut cum sa ceara prelungirea arestarii prefectului de Iasi. Avocatii acestuia au profitat si si-au eliberat clientul.

O eroare judiciara a determinat, simbata noapte spre duminica, eliberarea prefectului Radu Pris
Procurorii DNA n-au stiut cum sa ceara prelungirea arestarii prefectului de Iasi. Avocatii acestuia au profitat si si-au eliberat clientul.

O eroare judiciara a determinat, simbata noapte spre duminica, eliberarea prefectului Radu Prisacaru si a celorlalti inculpati din dosarul mitei de la Prefectura Iasi. Curtea de Apel Bucuresti a dispus eliberarea celor patru inculpati dupa ce aparatorii acestora au dovedit instantei ca propunerea DNA de prelungire a mandatelor de arestare preventiva nu este conforma prevederilor noului Cod de procedura penala. Acesta mentioneaza ca prelungirea mandatului putea fi ceruta doar de procurorul de caz, or, in cazul de fata, cererea fusese semnata de procurorul-sef de sectie. In consecinta, prefectul Radu Prisacaru, seful ADS Iasi, Flavius Ionita, omul de afaceri Cristian Maftei si avocatul Cristian Baltag vor fi cercetati in stare de libertate. Cei patru au fost arestati preventiv dupa ce fusesera pusi sub acuzare de catre DNA, in urma organizarii unui flagrant. Prefectul si seful ADS ar fi cerut, conform procurorilor, o spaga de trei hectare de teren pentru a aproba retrocedarea catre proprietari a unui teren, intr-o zona mult mai scumpa decit cea revendicata. Ceilalti doi invinuiti, avocatul Baltag si omul de afaceri Maftei, sint acuzati ca ar fi intermediarii afacerii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.