Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are de ieri din nou un conducator, dupa ce aceasta functie a ramas vacanta prin demisionarea lui Ilie Botos, la 21 iulie a.c. Laura Codruta Kövesi, autocaracterizata un procur

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie are de ieri din nou un conducator, dupa ce aceasta functie a ramas vacanta prin demisionarea lui Ilie Botos, la 21 iulie a.c.

Laura Codruta Kövesi, autocaracterizata un procuror hotarat, cu rezistenta la munca si stres si cu capacitate de sinteza, a primit ieri girul presedintelui statului, Traian Basescu. Decretul prezidential prin care Laura Kövesi a fost numita in functia de procuror general a fost semnat chiar ieri de seful statului, potrivit unui comunicat remis redactiei de Administratia Prezidentiala.

Nominalizata saptamana trecuta pentru aceasta functie de ministrul Justitiei, Monica Macovei, Laura Kövesi a primit si avizul Consiliului Superior al Magistraturii, Sectia de procurori. In cadrul audierii sale la CSM, noul lider suprem al procurorilor a promis ca prin aplicarea planului sau managerial va stopa ""exodul"" procurorilor spre instante si avocatura, fenomen cu care se confrunta momentan forul magistratilor. ""Perceptia procurorilor se va schimba. Vor ramane procurorii care vor sa faca treaba. Vor vrea sa ramana si chiar vor vrea foarte multi sa intre in acest sistem!""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.