Camera de Comert Imobiliar din Romania (CCIR) sutine adoptarea legii pentru reglementarea activitatilor imobiliare. Actul normativ isi propune imbunatatirea activitatii imobiliare. Prin aplicarea acestuia va fi posibila atragerea de investitii consid
Camera de Comert Imobiliar din Romania (CCIR) sutine adoptarea legii pentru reglementarea activitatilor imobiliare. Actul normativ isi propune imbunatatirea activitatii imobiliare. Prin aplicarea acestuia va fi posibila atragerea de investitii considerabile, extinderea fondului locativ si implementarea unor raporturi corecte intre clienti si operatorii imobiliari. De asemenea actul normativ va genera o colectare mai eficienta a veniturilor la bugetul de stat, reducerea evaziunii fiscale si consolidarea veniturilor de la bugetul de stat. Totodata, proiectul de lege prevede ca 10% din veniturile CCIR vor fi alocate pentru programe de urbanism, extinderea fondului locativ, de conservare, restaurare si prezervare a patrimoniului imobiliar, programe umanitare. "Administrarea prezentei legi si punerea ei in aplicare, precum si supravegherea si controlul respectarii dispozitiilor sale sunt incredintate Camerei de Comert Imobiliar din Romania, investita in acest scop cu puteri de reglementare, decizie, autorizare, interventie si sanctionare. Cheltuielile privind infiintarea, organizarea si functionarea CCIR, precum si cele necesare pentru dotarea materiala a organismelor infiintate de CCIR se realizeaza prin autofinantare. Orice drepturi, taxe si amenzi stabilite prin prezenta lege si percepute sau aplicate de CCIR, precum si tarifele stabilite de acestea, se fac venit la bugetul CCIR", prevede proiectul de lege privind reglementarea activitatilor imobiliare. De asemenea, potrivit Camerei de Comert Imobiliar din Romania, orice legatura intre proiectul de lege si asa-zisa Bursa de Valori Imobiliare este exclusa.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.