Nationala Romaniei se reuneste astazi pentru meciul de sambata, cu Belarus, din preliminariile pentru Euro 2008. Este prima partida pe care "tricolorii" o vor juca in Ghencea dupa aproape doi ani, insa revenirea nu a fost tocmai usoara. Gigi Becali,
Nationala Romaniei se reuneste astazi pentru meciul de sambata, cu Belarus, din preliminariile pentru Euro 2008. Este prima partida pe care "tricolorii" o vor juca in Ghencea dupa aproape doi ani, insa revenirea nu a fost tocmai usoara. Gigi Becali, patronul Stelei, care a investit doua milioane de euro in refacerea arenei, s-a declarat extrem de deranjat de aroganta lui Ionut Lupescu si a lui Florin Prunea, oficialii FRF care se ocupa de organizare. "Au propus Stelei un contract in stil comunist privind disputarea meciului Romania - Belarus in Ghencea. Cei de la federatie, de fapt Lupescu si Prunea, mi-au trimis un contract in care mi se cerea sa pun la dispozitie stadionul, toate anexele, cu muncitori cu tot, toate cele 17 loje si 700 de fotolii. Eu eram un fel de servitor si trebuia sa ma supun la ce zic ei. Nu discutau nimic de cheltuieli, de lumina de la nocturna. Le-am trimis si eu apoi un fax, ca raspuns. I-am intrebat ce muzica vor sa puna pe stadion, sa stiu ce dans pregatesc si daca atunci cand vin trebuie sa-i astept in patru labe sau in pozitie de drepti, plus salutul "Sa traiti!". Lupescu si Prunea se cred mai dictatori decat Ceausescu! Gata, daca ei sunt la FRF, trebuie sa facem ce spun ei! La un moment dat, in gluma, Argaseala le-a zis ca "poate vreti si trei puncte de la Steaua", la care ei, ironici si obraznici, au zis "o sa le luam si p-alea daca e nevoie", a izbucnit Gigi Becali, precizand apoi ca a vorbit cu Mircea Sandu si ca situatia s-a rezolvat. "Acesta este contractul standard, pe care l-am trimis si la Farul cand am jucat la Cosntanta, noi platim toate cheltuielile", a replicat Lupescu. Revenind la meciul de sambata, Romania a scapat de Vasili Hamutovski, fost jucator al Stelei, in prezent la Tom Tomsk, care s-a accidentat in timpul meciului cu Amkar Perm din etapa a 21-a a campionatului Rusiei si nu va mai face parte din lotul Belarusului pentru meciul cu Romania, din preliminariile Euro-2008. Hamutovski a suferit o comotie cerebrala si a fost transportat la spital, iar doctorii i-au recomandat doua saptamani de pauza, in timpul carora nu se va putea antrena. Acesta era titularul adversarilor "triclorilor", iar locul sau ar putea fi luat de Vladimir Gaev, de la Dinamo. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.