Aproape 60 milioane de fumatori de tigarete lights au primit ok-ul pentru a da in judecata, intr-un proces de masa, cei trei mari producatori americani de tutun, R. J. Reynolds, Philip Morris si British American Tobacco, pentru suma de 200 miliarde d
Aproape 60 milioane de fumatori de tigarete lights au primit ok-ul pentru a da in judecata, intr-un proces de masa, cei trei mari producatori americani de tutun, R. J. Reynolds, Philip Morris si British American Tobacco, pentru suma de 200 miliarde de dolari.
Asta inseamna ca oricine a cumparat tigarete etichetate cu "light" sau "lights", dupa ce acestea au fost lansate pe piata la inceputul anilor '70, se poate alatura cauzei, in procesul care se judeca la Curtea Federala din Brooklyn. Cauza, aprobata de judecatorul american Jack Weinstein, se intemeiaza pe faptul ca fumatorii au fost pacaliti sa cumpere tigarete lights sub falsa recomandare ca acestea erau "mai sanatoase" decat alternativele.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.