Fotbalul romanesc s-a transformat intr-un imens teatru de razboi. Ceea ce s-a petrecut la derby-ul Dinamo - Steaua intrece, insa, orice imaginatie, femei si copii fiind umpluti de sange de jandarmi in luptele din jurul stadionului.

&bd

Fotbalul romanesc s-a transformat intr-un imens teatru de razboi. Ceea ce s-a petrecut la derby-ul Dinamo - Steaua intrece, insa, orice imaginatie, femei si copii fiind umpluti de sange de jandarmi in luptele din jurul stadionului.

„S-a tras cu gloante de cauciuc in suporterii nostri si exista zvonuri ca un suporter a fost ucis. Trebuie sa vedem jandarmi in puscarie!“, au protestat oficialii Stelei. In afara violentelor iesite din comun, prim-planul este detinut de un scandal de coruptie care il are in centru pe arbitrul Sorin Corpodean. „Este un spagangiu si un hot! Ne-a eliminat doi jucatori degeaba. Poate ma autodenunt, o sa spun ce am facut mai demult cu el“, a declarat Gigi Becali, care l-a acuzat pe Mircea Sandu ca a primit cateva sute de mii de euro ca sa ajute pe Dinamo. „Cine are informatii despre fapte de coruptie trebuie sa le comunice“, a replicat seful FRF.

Derby-ul Dinamo - Steaua este urmat de un scandal ce ar putea avea consecinte importante pentru fotbalul romanesc. Pentru ca echipa sa a avut doi jucatori eliminati pe nedrept, in timp ce Dinamo a fost avantajata, Gigi Becali s-a aratat gata sa inceapa curatenia in arbitrajul romanesc, chiar cu pretul unui autodenunt. „Corpodean e un spagar si un hot. O sa fac eu un autodenunt, o sa spun ce am facut mai demult cu el“, a spus Becali.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat, la TV Sport, ca este gata sa se lase de politica numai pentru a face curatenie in fotbal. „Corpodean e un hot nenorocit, iar asistentul ala ungur care i-a spus sa-i dea rosu francezului e mai ordinar. Corpodean e un spagangiu, se stie ca e hot. Daca ma va da in judecata o sa fac eu autodenunt, o sa spun ce am facut eu cu el mai demult“, a dezvaluit stelistul. El a anuntat ca a rupt prietenia cu Cristi Borcea, pe care il considera un om sincer. „Daca este sa ne intrecem in hotie, atunci anunt ca ma apuc si eu sa fur. Sa vedem cine este mai puternic“, a tunat si fulgerat Becali. El a dezvaluit ca Cristi Borcea il anuntase acum o luna si jumatate ca meciul va fi arbitrat de Sorin Corpodean: „Borcea stia de o luna si jumatate ca nenorocitul si hotul de Corpodean va arbitra meciul Dinamo - Steaua. Imi spunea asta atunci si radea cu nesimtire“. Becali a continuat cu acuzatiile, considerand ca Mircea Sandu a primit cateva sute de mii de euro ca sa ii dea titlul lui Dinamo. „Daca as avea macar 200.000 de euro in cont, atunci as fi un om bogat“, a replicat presedintele FRF.

Doua eliminari contestate
Nimeni, in afara de Gigi Becali, nu credea ca Sorin Corpodean isi poate permite sa faca vreun pas gresit in contextul in care arbitrajul romanesc era in centrul unui scandal imens. Seara de miercuri s-a transformat, insa, intr-un fiasco, brigada de arbitri avand o prestatie care a inclinat balanta in favoarea lui Dinamo. Mai intai, Corpodean nu l-a eliminat pe Tames, pe care l-a iertat de un al doilea cartonas galben. „Fluierasul“ nu a mai fost la fel de indulgent atunci cand Moti s-a prabusit teatral pe gazon dupa o inghionteala cu Thereau. „Centralul“ nu a vazut faza si a oprit jocul la insistenta gazdelor. S-a indreptat spre asistentul Miklos Nagy si, dupa numai cateva secunde de discutii cu acesta, i-a aratat cartonasul rosu atacantului stelist. In minutul 87, Corpodean a mai eliminat un stelist. Nicolita a ramas intins pe gazon dupa o interventie a unui fundas dinamovist. El a primit ingrijiri medicale, iar apoi a fost scos in afara terenului. Dupa ce s-a repus mingea in joc, Nicolita a intrat in teren, primind al doilea cartonas galben pentru ca nu a asteptat semnul arbitrului. „Corpodean i-a spus lui Nicolita sa intre pe teren imediat dupa ce se reia jocul, iar apoi l-a eliminat“, au dezvaluit oficialii stelisti.

Arbitrajul, la pamånt sub Costica 'Vålcea>>
Arbitrajul romanesc trece prin cea mai neagra perioada din ultimii ani. Nu exista etapa in care sa nu fie vreun scandal legat de cavalerii fluierului, acestia fiind acuzati de hotie de catre oficiali ai mai multor cluburi din Liga I. Derby-ul Dinamo - Steaua venea la doar trei zile dupa ce Marian Salomir stricase meciul Steaua - Rapid. El nu a acordat un penalty pentru giulesteni, i-a iertat pe stelistul Lovin si rapidistul Rada de eliminare si l-a oprit pe Badea din drumul spre gol pentru o pozitie de ofsaid inexistenta. Tot in runda a 7-a, Dinamo a fost avantajata la Vaslui, fiind iertata de un penalty. Cu o etapa inainte, Steaua fusese avantajata la Pitesti, cand Cristi Balaj nu acordase un penalty pentru gazde. Acestea sunt doar cateva dintre erorile de arbitraj din acest sezon, care reprezinta tot atatea capete de acuzare pentru Gheorghe Constantin, seful CCA, un om prea moale pentru a putea tine in frau un domeniu in care se invart sute de mii de euro.

'Cine are informatii despre acte de coruptie in fotbalul romanesc trebuie sa le comunice. Oricum, evolutia arbitrilor lasa foarte mult de dorit>>. Mircea Sandu

'A fost un arbitraj comandat. E cert. Vina apartine suta la suta diriguitorilor din fotbalul romanesc. Mai departe nu am idee ce increngaturi sunt.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.