Vestea privind prelungirea termenului pentru finalizarea privatizarii BCR si-a lasat amprenta pe evolutia indicelui BET-FI, acesta inregistrand ieri o depreciere de 0,35%, dupa ce in sedinta de miercuri BET-FI inregistrase o crestere de 0,79%. Broker

Vestea privind prelungirea termenului pentru finalizarea privatizarii BCR si-a lasat amprenta pe evolutia indicelui BET-FI, acesta inregistrand ieri o depreciere de 0,35%, dupa ce in sedinta de miercuri BET-FI inregistrase o crestere de 0,79%. Brokerii estimeaza ca in sedintele urmatoare SIF isi vor continua trendul ascendent in care au intrat in urma cu aproximativ o luna, fara sa inregistreze deprecieri importante.
"In sedinta de ieri s-a observat ca societatile de investitii financiare au fost puternice in fata vestii privind prelungirea termenului de privatizare a BCR, astfel ca au inregistrat o depreciere usoara fata de scaderile de circa 1.000 de lei pe titlu pe care le estimau investitorii, influentati de evolutia de miercuri a SIF de pe piata futures", a precizat Adrian Manaila, directorul Societatii de Servicii de Investitii Financiare Elda Invest.

SIF acopera 67% din rulaje

Schimburile realizate in piata au totalizat peste 40 de milioane de lei, din care 28 milioane lei, echivalentul a 67% din rulaje, fiind acoperiti de tranzactiile cu SIF. Titlurile listate la Bursa de Valori Bucuresti au incheiat sedinta in coborare cu 0,26%, in timp ce indicele BET, al celor mai lichide 10 companii, a inregistrat o depreciere nesemnificativa de 0,12%.
"Au fost volume mari de tranzactionare, in special pe SIF, iar pretul a fost stabil, fara sa fie inregistrate fluctuatii mari, ceea ce ma face sa cred ca ieri, in piata, au fost prezenti investitori seriosi, care au plan, si nu se lasa influentati de scaderile usoare dintr-o zi. Ieri s-au observat volume record de tranzactionare pe titlurile societatilor de investitii financiare", a mai precizat Manaila. Societatile de investitii financiare au fost cele mai tranzactionate titluri, schimburile cu aceste actiuni fiind mai mari decat valoarea de tranzactionare de la nivelul intregii sedinte de miercuri. SIF Oltenia a fost in atentia investitorilor, cu un volum de tranzactionare de 11,3 milioane de lei, la 4,12 milioane de actiuni schimbate. La inchiderea sedintei, actiunile societatii au inregistrat o depreciere de 0,36%, pretul de inchidere fiind de 27,6 lei. Si SIF Moldova a inregistrat o lichiditate foarte mare, de 8,5 milioane de lei, inregistrand o crestere de 1,36%, fiind singura din cele cinci societati care a terminat ziua in crestere. La polul opus, cu cea mai severa depreciere se afla SIF Muntenia, care la inchiderea sedintei raporta o depreciere de 1,31%, pe fondul unei lichiditati de 2,6 milioane de lei.
Actiunile transportatorului de energie electrica Transelectrica au reusit sa piarda ieri 1,05%, pe un volum de tranzactionare de 0,8 milioane de lei, si circa 30.000 de actiuni transferate. "Lumea a fost speriata ieri pentru ca se asteptau la scaderi mari. La capitolul cumparari s-au observat volume mici. Iar in ceea ce priveste compania Transelectrica, aceasta a scazut pe un record negativ de lichiditate", a mai precizat Adrian Manaila.
Titlurile Petrom au avut o sedinta statica, inregistrand un volum de tranzactionare de 2,79 milioane de actiuni. Valoarea de tranzactionare a acestora s-a ridicat la 1,52 milioane de lei. In schimb, compania Rompetrol Rafinare Constanta a avut ieri o crestere de 0,93, inchizand sedinta la 0,087 lei pe actiune.
In sectorul bancar BRD a pierdut 1,6%, valoarea schimburilor ridicandu-se la 1,69 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.