Copiii hipoacuzici au nevoie de tratamente, aparate auditive noi. Cheltuieli pe care de cele mai multe ori nu si le permit. In ajutorul lor a venit un grup de oameni cu suflet mare. Si conditie fizica pe masura. O mana de oameni, un teren de te
Copiii hipoacuzici au nevoie de tratamente, aparate auditive noi. Cheltuieli pe care de cele mai multe ori nu si le permit. In ajutorul lor a venit un grup de oameni cu suflet mare. Si conditie fizica pe masura.


O mana de oameni, un teren de tenis, trei zile de toamna si dorinta de a-i ajuta pe copiii cu nevoi speciale. Astfel a debutat a doua editie a turneului de tenis ""Rotary Atheneum Bucuresti"", eveniment organizat in scopul strangerii de fonduri pentru copiii hipoacuzici de la Scoala speciala nr. 2 din capitala.
""Am ales aceasta scoala, pentru ca ne ingrijim de ea de doi ani. Aparatura copiilor trebuie schimbata in fiecare an pentru a se obtine rezultate bune"", a spus vicepresedintele Clubului Rotary Atheneum Bucuresti, Cristian Ionita.
PREZENTI LA APEL. Participantii la acest turneu de tenis au trebuit sa indeplineasca niste conditii: sa fie membri Rotary si sa nu fi facut tenis de performanta. Taxa de participare a fost de 500 RON. ""Sunt 30 de jucatori, membri ai clubului, si in jur de 50 de invitati si sponsori"", adauga Ionita.
Multi dintre participanti au venit cu galerie: sotiile stau pe marginea terenului si urmaresc mingile care pocnesc sec. ""Eu nu fac discriminare, pe toata lumea sustin"", spune razand sotia unuia dintre jucatorii deja intrati in competitie. Marcel, unul dintre membrii Rotary, asteapta sa-i vina si lui randul. ""Particip la turneu pentru a-i ajuta pe acesti copii. Este si o competitie, iar sportul este sanatos"", crede acesta.
REZULTATE. ""Dorim ca astfel de evenimente sa devina o traditie pentru noi"", afirma vicepresedintele Rotary Atheneum. Anul trecut, prima editie a turneului si-a atins scopul, iar copiii hipoacuzici au putut sa-si innoiasca aparatele auditive.
Castigatorul turneului de tenis va primi o cupa din partea clubului. Cu totii insa vor fi castigatorii unei fapte de suflet.
Clubul Rotary Atheneum Bucuresti are 50 de membri in capitala. Printre proiectele organizatiei se numara si construirea unor locuinte in comuna Chiselet, grav afectata de inundatiile din primavara acestui an.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.