In ultimii ani, faimosul muzician s-a confruntat cu grave probleme de sanatate, iar turneul de adio, din aceasta toamna, a fost anulat. La 31 august, Chris Rea (55 de ani) si-a vandut studioul de inregistrari din Cookham (Marea Britanie)

In ultimii ani, faimosul muzician s-a confruntat cu grave probleme de sanatate, iar turneul de adio, din aceasta toamna, a fost anulat.

La 31 august, Chris Rea (55 de ani) si-a vandut studioul de inregistrari din Cookham (Marea Britanie) pentru 1,7 milioane de lire sterline, iar gestul a fost interpretat ca o retragere definitiva din viata muzicala. Mai ales ca a avut loc inaintea turneului european de adio, in care urma sa fie inclus si Bucurestiul. ""Starea sanatatii mele este imprevizibila si nu exista nici o garantie ca nu va evolua spre mai rau. De aceea, cu toate ca iubesc foarte mult turneele, acesta va fi ultimul"", spunea Rea. Dar n-a mai fost sa fie, iar datele programate in diferite orase europene au disparut pur si simplu din agenda concertistica a acestui sfarsit de an.
JAZZEEBLUE. Dupa ce a aflat ca e bolnav de cancer, Chris Rea a suferit o complicata operatie (pancreatita) in urma careia a ajuns la 50 de kg. Mai mult, a avut si o puternica depresie, peste care a trecut cu sprijinul sotiei sale, Joan. Anul trecut a realizat cel mai ambitios proiect din cariera intitulat ""Blue Guitars"", un set de 11 CD-uri, cu 130 de piese noi inspirate de blues si de propriile picturi.
Chris Rea s-a nascut la Middlesbrough si a debutat in trupa Magdalene, luand locul lui David Coverdale (!). A parasit si el formatia, urmand o cariera solo ascendenta. Intr-o cariera de peste 25 de ani, Rea a avut propriul label (JazzeeBlue) si vandut mai mult de 30 de milioane de discuri, dintre care ""The Road to Hell"" este considerat cel mai reusit. Luna viitoare urmeaza sa apara dublul CD ""Road to Hell & Back"", inregistrat live in concertele sustinute in martie si aprilie a.c.

Colectie - Cele mai bune cantece


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.