Arestarea de ieri a celor 21 de lucratori din cadrul Biroului Vamal Otopeni, la doar o saptamana dupa episodul Ploiesti, cand alti 13 lucratori din sector au fost arestati, tinde sa arunce o lumina proasta asupra intregului sistem vamal. Departe de a
Arestarea de ieri a celor 21 de lucratori din cadrul Biroului Vamal Otopeni, la doar o saptamana dupa episodul Ploiesti, cand alti 13 lucratori din sector au fost arestati, tinde sa arunce o lumina proasta asupra intregului sistem vamal. Departe de a-i scuza sau acuza public, liderul sindicatului national vamal Unirea, Florin Savenco, contesta modalitatea de operare folosita de DNA.
- Detineti informatii suplimentare in legatura cu retinerea vamesilor?
- Pana la momentul in care avocatii nu vor iesi sa faca publice acuzatiile aduse la adresa lucratorilor vamali, nu pot sa ma pronunt. Daca sunt vinovati si exista probe impotriva lor, vor raspunde in fata justitiei.
- Au opus rezistenta in momentul arestarii?
- Nu, dimpotriva. Suntem foarte nemultumiti de modalitatea de operare. Este un teatru ieftin. Nu cred ca era nevoie de asa o desfasurare de forta care a instaurat o presiune foarte mare in randul tuturor lucratorilor. Dubele asteptau sa-i transporte, iar trupele speciale SPIR, inarmate pana in dinti, consider ca au fost mult prea mult pentru ceea ce se impunea. In opinia mea, o hartie oficiala, cu stampilele aferente, era suficienta pentru ridicarea lor.
- Cum se resimte acest scandal in teritoriu?
- Exista o presiune generala nu numai aici, ci si in tara. Ne suna colegii din teritoriu, care se intreaba daca aceasta actiune va fi extinsa la nivelul intregii tari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.