Privatizarea companiei Tarom nu este o "prioritate imediata" pentru Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. "In momentul de fata nu avem nici un gand referitor la privatizarea Tar
Privatizarea companiei Tarom nu este o "prioritate imediata" pentru Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, a declarat Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. "In momentul de fata nu avem nici un gand referitor la privatizarea Tarom", a spus Berceanu, citat de Mediafax.
Pentru a-si sustine ideea, Berceanu a dat exemplul Ungariei, care a esuat in incercarea de a privatiza Malev (compania aeriana nationala a Ungariei), scoasa in mai multe randuri la licitatie, referindu-se totodata si la Guvernul de la Sofia, care regreta ca vandut societatea Balkan Air.
Guvernul Romaniei a modificat miercuri mai multe articole ale Ordonantei 45/1995 privind infiintarea Tarom, prevederi considerate ca avand un efect negativ in ceea ce priveste libera circulatie a capitalurilor. Modificarile vizeaza corelarea legislatiei nationale cu cea europeana, a spus Berceanu.
Conform noilor prevederi, investitorii straini nu vor mai fi limitati la cumpararea unui pachet de actiuni de cel mult 49% din capitalul social al companiei nationale de transport aerian Tarom, in cazul privatizarii, iar statul nu va mai trebui sa detina o participatie de minim 33,4% din titluri.
Legislatia in vigoare stabileste ca, in cazul privatizarii Tarom, persoanele fizice si juridice de alta cetatenie, respectiv nationalitate, decat cea romana nu pot detine un numar de actiuni mai mare de 49% din capitalul social al companiei sau al societatilor comerciale romane care au calitatea de actionari ai Tarom.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.