Primarul localitatii Pojejena, Omer Radovancovici, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, in baza unui mandat emis pe numele sau de Tribunalul Caras-Severin, acesta fiind retinut cu o zi in urma in timp ce incerca sa paraseasca tara pe la Vama Turnu
Primarul localitatii Pojejena, Omer Radovancovici, a fost arestat ieri, pentru 29 de zile, in baza unui mandat emis pe numele sau de Tribunalul Caras-Severin, acesta fiind retinut cu o zi in urma in timp ce incerca sa paraseasca tara pe la Vama Turnu, din judetul Arad. Radovancovici este cercetat pentru apartenenta la un grup infractional organizat, in legatura cu scandalul privind contrabanda cu tigari din duty- free-uri, in care a fost arestat, in data de 7 septembrie, pentru 29 de zile, chiar seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin, Ion Cionca, in baza unui mandat emis pe numele sau de catre magistrati ai Curtii de Apel Timisoara. Omer Radovancovici a fost dus in arestul IPJ Caras-Severin, iar avocatul sau a facut recurs impotriva deciziei arestarii preventive a clientului sau. "Plecam in Germania sa aduc niste utilaje pentru comuna. Avem o hotarare de Consiliu Local in acest sens", a sustinut Omer Radovancovici. Carmen Vranceanu, procuror in cadrul DIICOT Resita, a declarat, citat de Mediafax, ca primarul a fost acuzat ca a coordonat o retea de crima organizata specializata in traficul de mare amploare de tigari provenite de la duty-free-urile din Moldova Noua.
Politisti implicati in contrabanda
In acest caz, a fost arestat, in data de 7 septembrie, pentru 29 de zile, chiar seful Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Caras-Severin, Ion Cionca, in baza unui mandat emis pe numele sau de catre magistrati ai Curtii de Apel Timisoara. Cionca a fost retinut de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Timisoara, sub invinuirea de sprijinire a unui grup infractional organizat, specializat in comiterea infractiunii de contrabanda. Procurorul sef Mircea Andres, de la DIICOT Timisoara, declara atunci, citat de Mediafax, ca Cionca a fost retinut in urma unui scandal legat de Duty Free-urile din Moldova Noua, unde s-ar fi facut contrabanda cu o cantitate uriasa de tigari netimbrate, atat in tara cat si in strainatate, iar mai multi angajati de la duty free-uri sau chiar patroni au fost retinuti. In acelasi dosar, procurorii timiseni au retinut, la sfarsitul lunii iulie, pentru infractiuni de contrabanda doi subcomisari, angajati ai sectorului de frontiera Moldova Noua. Cei doi au fost eliberati de instanta suprema.
Arestarile din luna mai
In luna mai, Tribunalul Caras-Severin a dispus arestarea a sapte persoane din Moldova Noua, dintre care cinci erau angajati ai unor magazine duty-free. Ei sunt acuzati ca ar fi scos sau introdus in tara mari cantitati de tigari pe care le vindeau ulterior ilegal in Serbia si in zona de vest a Romaniei. Potrivit anchetatorilor, cei sapte actionau in cadrul mai multor retele care, dupa ce introduceau tigarile in tara ilegal, le vindeau in Serbia-Muntenegru sau pe piata neagra din sud-estul Romaniei. Retele erau organizate ierarhic, fiecare dintre membri avand atributii concrete si bine delimitate.(B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.