Preturile la petrol si-au mai revenit joi dupa ce atinsesera un nou record negativ pe ultimele sase luni, coborand sub 61 dolari.
Tipul Llight tranzactionat in SUA a scazut cu 1,20 dolari, ajungand la 60,46 dolari, iar marca Brent tranzaction
Preturile la petrol si-au mai revenit joi dupa ce atinsesera un nou record negativ pe ultimele sase luni, coborand sub 61 dolari.
Tipul Llight tranzactionat in SUA a scazut cu 1,20 dolari, ajungand la 60,46 dolari, iar marca Brent tranzactionata la Londra a ajuns la 60,47 dolari, informeaza BBC.
Scaderea preturilor a fost posibila din cauza anuntului ca Statele Unite au stocuri suficiente, precum si pe fondul linistirii tensiunilor in privinta problemei iraniene, ultimele evolutii ale discutiilor mai reducand din sansele de a se introduce un embargo economic impotriva acestui stat.
In ultimele saptamani, pretul la petrol a tot scazut datorita incetarii conflictului dintre Israel si Hezbollah, precum si a scaderii cererii de combustibili odata cu incheierea sezonului vacantelor. Joi, preturile au inceput sa isi mai revina din tendinta de scadere din ultimele saptamani: in prima parte a zilei bursiere, pretul tipului Light a crescut cu 31 de centi, iar cursul Brentului a crescut si el cu 17 centi. Comerciantii de pe piata petrolului se declara multumiti de nivelul actual, dar considera ca piata se va mentine pe un trend descendent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.