In toamna acestui an se vor impaduri 9.700 hectare de terenuri din cele 21.500 hectare prevazute in programul de regenerare a padurilor din fondul forestier de stat pentru 2006, a anuntat Gheorghe Dima, directorul Regiei Nationale a Padurilor. Circa
In toamna acestui an se vor impaduri 9.700 hectare de terenuri din cele 21.500 hectare prevazute in programul de regenerare a padurilor din fondul forestier de stat pentru 2006, a anuntat Gheorghe Dima, directorul Regiei Nationale a Padurilor. Circa 2.400 hectare reprezinta regenerari naturale, iar 7.300 hectare - impaduriri.
In campania de primavara, RNP a impadurit 11.800 hectare. Potrivit directorului RNP, pentru lucrarile de impaduriri din toamna acestui an au fost asigurate fondurile necesare - circa 400 miliarde lei vechi - atat din bugetul propriu, cat si din bugetul de stat, precum si puietii necesari pentru aceste lucrari.
"Circa 5.000 hectare pe care le vom impaduri in aceasta toamna sunt terenuri degradate", a spus Dima. Impaduririle se vor face in general in partea de sud a tarii, unde gradul de impadurire se situeaza intre 5 si 8 la suta. Astfel, circa 760 hectare vor fi impadurite in judetul Braila, 2.000 hectare in Constanta, 745 hectare in Calarasi, 1.500 hectare in Tulcea si 350 hectare in Vaslui.
Campania de impaduriri va incepe la 1 noiembrie, iar pana atunci specialistii regiei vor pregati terenurile.
Desi cifra de afaceri la inceputul anului era de 107%, in urma retrocedarilor, regia este nevoita sa refaca bugetul anului 2006. S-au inregistrat deja pierderi in urma calamitatilor, iar din cauza defrisarilor ilegale, regia nationala a pierdut aproximtiv 3 milioane RON. Pentru a imiedica taierile ilegale si pentru a preveni incendiile in zonele vulnerabile, RNP a contractat servicii de paza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.