PPF Investments, o companie internationala privata de investitii activa in Europa Centrala si de Est, lanseaza, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru achizitionarea pachetului integral al actiunilor Bancii Romexterr

PPF Investments, o companie internationala privata de investitii activa in Europa Centrala si de Est, lanseaza, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru achizitionarea pachetului integral al actiunilor Bancii Romexterra, informeaza un comunicat. Astfel, incepand de ieri PPF Investments a initiat procesul de colectare de actiuni de la toti actionarii. Oferta este valabila pana pe data de 6 octombrie. Pretul brut oferit de PPF Investments pentru fiecare actiune emisa de Romexterra este de 8 lei. Procesul de colectare a actiunilor de la actionari se va face prin intermediul sucursalelor Raiffeisen Bank SA aflate in orasele Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Pitesti, Ploiesti, Medias, Sibiu, Targu Mures si Gheorghe Doja. PPF Investments este o companie importanta de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja 600 milioane dolari in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din UK, Cehia, China, Rusia si Ucraina.

MKB are majoritate

Banca ungara MKB, subsidiara a institutiei germane de credit BayernLB, va deveni actionarul majoritar al Romexterra Bank, pana la inceputul lunii octombrie, dupa ce si-a asigurat 50% plus o actiune din capitalul bancii, transmite un comunicat al Romexterra. Actionarii Romexterra Bank mai au la dispozitie o saptamana pana la expirarea ofertei, in data de 23 septembrie, pentru a vinde titlurile in aceleasi conditii anuntate anterior, se arata in comunicat. Cerinta minima pentru a deveni actionarul Romexterra era legata de asigurarea pachetului mentionat.
La inceputul lunii iulie, MKB, subsidiara din Ungaria a BayernLB, a semnat un acord de preluare a unei participatii majoritare la Romexterra. Pe 24 iulie, MKB a initiat o oferta de cumparare a tuturor titlurilor Romexterra, aceasta urmand sa aiba un termen de valabilitate de 60 de zile.
Oferta este derulata printr-o societate cipriota, Demera Investments, care urmeaza sa transfere actiunile catre MKB. O serie de actionari minoritari ai Bancii Romexterra contesta insa modalitatea de derulare a ofertei de preluare prin intermediul firmei din Cipru, precum si pretul propus, si solicita purtatea de negocieri directe cu MKB sau cu orice alt investitor strategic interesat, pentru obtinerea unui pret pe actiune favorabil. Banca are circa 100.000 de actionari persoane fizice care detin 77,13% din totalul actiunilor bancii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.