Uniunea Scriitorilor din Romania a hotarat in cursul acestei veri infiintarea unei reviste a "tinerilor scriitori", initiind in acest sens un concurs la care au fost depuse cinci proiecte. Dintre acestea, Comitetul Director al uniunii a selectat doua
Uniunea Scriitorilor din Romania a hotarat in cursul acestei veri infiintarea unei reviste a "tinerilor scriitori", initiind in acest sens un concurs la care au fost depuse cinci proiecte. Dintre acestea, Comitetul Director al uniunii a selectat doua proiecte, unul al scriitorilor Dan Mircea Cipariu si Robert Serban, iar celalalt al criticului literar Luminita Marcu si al graficianului Mihaela Schiopu, director artistic al ziarului ZIUA. USR informeaza ca a fost ales, prin vot, cel de-al doilea proiect, al Luminitei Marcu si al Mihaelei Schiopu, publicatia urmand sa se numeasca "Noua literatura", dupa cum a declarat Luminita Marcu. "Am gandit un proiect nu neaparat pentru tinerii scriitori, cum a spus USR, cat pentru literatura de astazi, romana si straina", a spus criticul literar, adaugand ca "este o avalansa foarte buna de traduceri in romana care se publica acum, aproape simultan cu editiile straine". Echipa care va lucra la realizarea revistei este formata din oameni foarte tineri, unii dintre ei inca studenti, revista urmand sa se adreseze in primul rand "cititorilor de literatura actuala". Revista va avea 32 de pagini, iar responsabilul proiectului a declarat ca nu trebuie neaparat sa fie color: "E necesar sa arate bine, iar asta tine de bun gust si de pricepere. Mihaela Schiopu a realizat deja machete de pagini, incluse in proiectul pe care l-am depus la concurs". Luminita Marcu a declarat, de asemenea, ca echipa va cauta diverse sponsorizari si se va baza pe parteneriate cu editurile si lanturile de librarii, pentru ca obiectivul principal al proiectului este de a sustine cartea. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.