Deranjat de modul in care s-a votat in cazul Monei Musca, Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS, a vorbit ieri, intr-o conferinta de presa, despre negocierile politice care se poarta in CNSAS. Sustinand ca doar transparenta totala poate salva CNSA
Deranjat de modul in care s-a votat in cazul Monei Musca, Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS, a vorbit ieri, intr-o conferinta de presa, despre negocierile politice care se poarta in CNSAS. Sustinand ca doar transparenta totala poate salva CNSAS-ul, Dinescu a cerut publicarea pe internet a dosarelor de colaborare cu Securitatea si accesul liber al presei, inclusiv al televiziunilor, la sedintele Colegiului. "Solutia este ca aceste dosare sa fie facute publice. Altfel, ne invartim in cerc si se continua acea poveste de pe vremea lui Gheorghe Onisoru. Aceasta institutie nu poate functiona decat in conditii de transparenta totala", a afirmat Mircea Dinescu, mentionand ca isi va da demisia din CNSAS daca membrii Colegiului nu vor aproba propunerile sale. "Pana se rezolva tot ce cer eu, o sa fac conferinte de presa in fiecare zi. Consider ca presa trebuie sa fie prezenta la sedintele CNSAS, unde deconspiram Securitatea", a declarat Dinescu, in opinia caruia dosarele de la CNSAS trebuie deconspirate, si nu ascunse de opinia publica. Potrivit lui Dinescu, "institutia asta (CNSAS-n.r.) a fost demonizata, a devenit cu adevarat sediul dracului". "Se urmareste aruncarea in derizoriu a institutiei si discreditarea membrilor sai. Criza CNSAS exprima criza politicii de azi, a celor care au ajuns politicieni si care au intrat in panica odata cu revarsarea de dosare asupra institutiei. Au intrat in Senat oameni care au luat certificat de la noi ca nu au facut politie politica, oameni vulnerabili, care puteau fi manevrati din umbra, pentru ca SRI stia ca, de fapt, ei sunt vinovati", a explicat scriitorul. Dinescu a recunoscut ca membrii Colegiului sunt supusi unor presiuni din partea partidelor politice care i-au trimis sa le reprezinte in CNSAS si ca verdictele acestora sunt subiective in mai multe cazuri. In acest sens, el a dat ca exemplu cazul PRM, al carui reprezentant in CNSAS, Constantin Buchet, a incercat "spalarea" fratelui presedintelui Corneliu Vadim Tudor, deputatul Marcu Tudor. "Am ajuns sa traim zile de cosmar, de cand PRM vrea sa reinventeze serviciile secrete. D-na Buruiana, deputat PRM, a fost numita intr-o comisie care controleaza CNSAS. Unde s-a mai pomenit asa ceva?! Revista Saptamana devenise, inainte de 1989, ziarul Securitatii! Nu este normal ca membrul unui partid extremist sa controleze CNSAS", a spus Dinescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.